Goran Aleksić : ‘Hrvatska udruga banaka je gomila lažljivaca’

Goran Aleksić : ‘Hrvatska udruga banaka je gomila lažljivaca’

Udruga Franak, na čelu sa saborskim zastupnikom stranke SNAGA Goranom Aleksićem održala je danas konferenciju za medije u kojoj su pojasnili presudu Vrhovnog suda kojom se dužnicima u švicarskim francima i nakon konverzije omogućuju tužbe banaka radi obeštećenja.

Patricija Đurić, odvjetnica koja je vodila slučaj rekla je kako je ‘sada sve konačno riješeno, a potrošači koji su konventirali svoje kredite u euro imaju pravo tražiti pravni interes i tražiti proglašenje ništetnosti stavki ugovora o kreditu’.

‘Ova presuda omogućuje potrošaču da traži utvrđenje ništetnosti pojedinih stavki ugovora i obeštećenje. Potrošačima je omogućeno da to dokazuju pred sudom i u tom smislu će prvostupanjski suci suditi’, rekla je Đurić.

Aleksić je rekao kako sada slijede vještačenja jer se treba utvrditi koliki je to iznos koji se mora vratiti svakom dužniku, piše tportal.

Komentirao je navode Hrvatske udruge banaka (HUB), prema kojima Udruga Franak obmanjuje javnost i vrši pritisak na suce: ‘HUB je lažljiva gomila lažljivaca. Izvanredne revizije su tu da se ujednači sudska praksa. Da se riješi pravno pitanje koje se vodi na mnogim sudovima. Vrhovni sud je sada rekao svoje’, odvratio je.

Potrošačima je rekao da traže odvjetnike i tuže banke te da požure jer je rok jako kratak.