Gordan Lauc najavio kraj “igrokaza oko pandemije”: A ovo je glavni razlog

Gordan Lauc najavio kraj “igrokaza oko pandemije”: A ovo je glavni razlog

Doktor Gordan Lauc piše o tome kako smo kraj pandemije trebali proglasiti prije godinu dana. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Pandemiju smo u Hrvatskoj trebali proglasiti gotovom još pred Božić 2020. kada se “prelomio” prvi veliki val širenja virusa. Da smo to napravili, imali bismo malo više bolesnih u periodima između valova, a manje u periodima vršnog opterećenja. Kumulativno bi broj teško bolesnih ljudi bi bio jednak, ili manji, a ne bismo izludjeli čitav narod besmislenim “mjerama” i nepotrebnim širenjem straha.

Ne bismo imali toliko propuštenih preventivnih i dijagnostičkih pregleda, a niti brojne druge negativne posljedice pandemije. U proračunu bismo imali najmanje 20 milijardi kuna više (to je 10 peljeških mostova)… Ne bismo svi zajedno izgubili milijune radnih dana koje smo proveli u izolacijama, ili raspravljajući o pandemiji…

Nažalost industrija pandemije je vidjela priliku da zaradi nekoliko stotina milijardi eura i djelovanjem svojih lobista držali su nas u pandemijskom izvanrednom stanju cijelu prošlu godinu.

Sada se čini da prihodi industrije pandemije značajno opadaju, a kad nema prihoda, onda nema niti sredstava za platiti lobiste i pandemijski marketing. Kad stane pandemijski marketing, stat će i cijeli igrokaz oko pandemije. Čini se da bi to moglo biti vrlo skoro”, ističe Lauc.