Gordan Lauc savjetuje kako se trebamo boriti protiv virusa: Zašto su djeca postala najveće žrtve pandemije?

Gordan Lauc savjetuje kako se trebamo boriti protiv virusa: Zašto su djeca postala najveće žrtve pandemije?

Gordan Lauc piše o tome kako se trebamo boriti protiv virusa.

“Život na našoj planeti postoji milijardama godina i vrste koje su danas ovdje su one koje su uspješno savladale sve izazove tijekom tih milijardi godina. Jedan od tih izazova su i milijuni različitih virusa.

Novo veliko istraživanje vrlo jasno pokazuje da je „sakrivanje“ od virusa štetno i da je zapravo stalno izlaganje maloj količini virusa najbolji način razvoja imuniteta. To su pokazali prateći više od 6 milijuna ljudi. Oni koji su bili u kontaktu s malom djecom, imali su manji rizik za teški oblik covida od onih koji nisu. https://www.pnas.org/doi/10.1073/pnas.2204141119

Nažalost, u ovoj pandemiji su djeca ispala najveće žrtve. Pojedinci su ih etiketirali kao vreće virusa, sindikati su zahtijevali da učitelje zaštitimo od djece, nametali smo im maske, zabranjivali školu, igru, sport… Također smo im onemogućili normalno izlaganje malim količinama raznih virusa, što dovodi do velikih problema poput neobjašnjivih teških hepatitisa o kojima sam pisao prije neki dan. Imuni sustav moramo stalno „trenirati“ da bi normalno funkcionirao.

Bez „treninga“ on propada isto kao što mišići, ili mozak, propadaju ako ih ne koristimo. Upravo su besmisleni pritisci na djecu bili jedna od glavnih motivacija zašto smo Nenad Bakic i ja pokrenuli Pandemijski realizam.Nemojte se pokušati sakriti od virusa. Ako i uspijete mjesec dana, godinu dana, dvije godine, na kraju ćete se ipak s tim virusom morati suočiti. Hong Kong, Australija i Novi Zeland to vrlo jasno pokazuju.

Poduzmite sve što možete da maksimalizirate svoju sposobnost uspješne obrane protiv virusa, a nakon toga stvar prepustite vašem imunom sustavu. Druge opcije naprosto nema, koliko god vas pandemijski marketing i korumpirani političari uvjeravali da su zapravo oni rješenje vaših problema… Ljeti se virus slabije širi, naše mukoze su dobro hidratizirane i spremne za obranu od virusa, a organizam i imuni sustav su nam generalno u boljem stanju nego zimi. Ljeto je najgori trenutak za sakrivanje od virusa”, zaključuje Lauc.

Foto: Hina