Gradonačelnik Bandić i njegov pes: Rudi voli drijemati na prekrivaču brenda Fendi

Gradonačelnik Bandić i njegov pes: Rudi voli drijemati na prekrivaču brenda Fendi

Kći zagrebačkoga gradonačelnika, Anamarija Bandić, obožava objavljivati na Instagramu fotografije svojih mačaka. I ljubimca svojih roditelja – psa Rudija.

Među nizom Rudijevih fotografija u stanu Milana i Vesne Bandić nalazi se i ona na kojoj Rudi spava na prekrivaču brenda Fendi. Milan Bandić inače je pomno skrivao da mu je u stanu i luksuzni namještaj istog brenda. Poznati arhitekt Ante Vrban, koji mu je uređivao stan, u svom iskazu Uskoku opisivao je koliko koji komad namještaja vrijedi. Primjerice, jedan Bandićev stolac za blagovaonicu vrijedi od 1500 do 5000 eura, stol 7000 eura, kuhinja 375.000 kuna, a početna cijena sofa je 20.000 eura… Sve detalje objavio je tjednik Express koji je na kioscima, pišu 24sata.

Bandić je naknadno poskidao oznake tog brenda, nakon što su istražitelji došli po njega. Ništa od tog skupog namještaja nije prijavio u imovinskoj kartici iako je to trebao učiniti.

Cijenu Fendijeva prekrivača na kojem leži Rudi teško je točno utvrditi. Fendi ima niz prekrivača takvog uzorka i boje, a cijena se kreće od 1800 do 3000 kuna, dok neki koštaju i 5500 kuna. Sve ovisi o veličini, ali i sastavu prekrivača. Prekrivači su pamučni, a postoje verzije i s više ili manje kašmira.

Ante Vrban uređivao je i stan Anamariji Bandić. Račun za namještaj bio je 279.000 kuna. Gradonačelnikova kći godinama je besplatno živjela u stanu poduzetnika Željka Šelendića. Sad su kupili taj stan.