Gradonačelnik Splita ne želi se riješiti svog neobuzdanog i agresivnog zamjenika: Evo što je odlučio

Gradonačelnik Splita ne želi se riješiti svog neobuzdanog i agresivnog zamjenika: Evo što je odlučio

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak komentirao je ispad svog prvog suradnika Bojana Ivoševića.

“Kad smo ušli u Banovinu obećali smo samima sebi da ćemo Gradom upravljati tako da rješavamo sve ono što drugi nisu rješavali, ali i podizati standarde upravljanja u svim područjima.

I možete vidjeti da smo tako i krenuli. Teško mi je pisati ove rečenice i od jučer imam stvarni, a ne metaforički grč u želucu jer znam da smo pogriješili tamo gdje nismo smjeli jer je komunikacija i pristojno ponašanje dio našeg programa, jednako kao i bespompromisna borba za uvođenje reda u Split.

Baš zato ne postoji ni najmanja naša želja da na bilo koji način ublažavamo i relativiziramo problem neprimjerene komunikacije dogradonačelnika Bojana Ivoševića s novinarkom Nikolinom Lulić iz Slobodne Dalmacije. Zbog svega izrečenog i dogradonačelnik Ivošević, ja i svi naši drugi suradnici nismo željeli uputiti samo javnu ispriku novinarki, nego najaviti i korake koji jamče da se ne želimo samo “izvući” iz ove trenutačne situacije.

Dogradonačelnik Ivošević se na neko vrijeme povlači iz bilo kakve komunikacije s medijima, ne zato da vam uskratimo neke informacije ili pričekamo da vrijeme izbriše ovu neugodnost, nego da uloži u sebe napore koji su u ovako stresnom poslu potrebni i za javnu komunikaciju, a ne samo za odlično izvršavanje samih preuzetih poslova.

Ne želim izgubiti ovako poslovima predanog dogradonačelnika, Split ne treba izgubiti ovako beskompromisnog borca za bolji i uređeniji grad, a vi mediji ne smijete izgubiti pravo da sve to pratite i valorizirate na slobodan i nepristran način.

Vrijeme koje ćemo si svi sada uzeti ne samo jednokratnom isprikom, nego i povlačenjem dogradonačelnika iz javnosti radi podizanja komunikacijskih standarda ulaganje je u budućnost naših odnosa i još predaniji rad za boljitak našeg Splita.U govoru nakon pobjede, rekao sam da ćemo vjerojatno katkad pogriješiti. Ovo je taj trenutak. Život nije samo veselje, nego je ispunjen i teškim danima poput ovoga. Teške trenutke pretvorit ćemo u pobjedu ako naučimo nešto iz njih, a ja vjerujem u učenje”, Ivica Puljak.