Grbin je Bandića nazvao lopovom, a HDZ-ovce kradljivcima: Evo što su mu odgovorili iz vladajuće stranke

Grbin je Bandića nazvao lopovom, a HDZ-ovce kradljivcima: Evo što su mu odgovorili iz vladajuće stranke

Iz HDZ-a su u subotu reagirali na izjavu Peđe Grbina, kandidata za predsjednika SDP-a te ustvrdili kako je “ponovno pokušao etiketirati HDZ kradljivcima koristeći se istom promašenom retorikom agresije i laganja koju je SDP promovirao i u predizbornoj kampanji”.

“Umjesto da ponudi viziju SDP-a za budućnost i barem neka rješenja za izazove s kojima je Hrvatska suočena, Grbin je ponovno pokušao etiketirati HDZ ‘kradljivcima’, koristeći se istom promašenom retorikom agresije i laganja koju je SDP kontinuirano promovirao i u predizbornoj kampanji”, stoji u objavi HDZ-a na facebook stranici.

Grbin je u Dnevniku Nove TV na pitanje bi li podržao Tomislava Tomaševića za gradonačelnika Zagreba odgovorio: “Nemam nikakav problem, kad je riječ o Zagrebu, da zajednički kandidat ne bude iz SDP-a, ako je to sigurno rješenje – da s jedne strane maknemo Milana Bandića, dakle, da maknemo lopova, a da ne dopustimo kradljivcima iz HDZ-a da dođu na njegovo mjesto”.

Iz HDZ-a su ocijenili da je Grbin predstavljajući “novo” lice SDP-a nakon izbornog poraza u Dnevniku Nove TV samo još jednom uvjerio da od “Restarta” SDP-a neće biti ništa.

“Lažne optužbe o kradljivcima kojima prikrivate nedostatak sposobnosti, programa i vizije već su vas dovele do jednog od najgorih izbornih rezultata u povijesti. Zar stvarno nemate ništa više osim toga ponuditi građanima?”, poručili su u objavi iz HDZ-a Grbinu i SDP-u.

Foto: Tomislav Pavlek/Hina