Grbin mostovce nazvao parazitima, a Pupovac “šegrtima smrti”: Raspudić došao do šefa SDP-a i počeo mu nešto objašnjavati

Grbin mostovce nazvao parazitima,  a Pupovac “šegrtima smrti”: Raspudić došao do šefa SDP-a i počeo mu nešto objašnjavati

Zastupnik Mosta Nino Raspudić je, tijekom žestoke rasprave u Saboru, došao do SDP-ovog Peđe Grbina te mu se unio u lice.

Grbin je mostovce optužio da su paraziti.

“Ovim parazitima koji parazitiraju isto kao što je i željka Markić parazitirala na ženskom tijelu ipak pružam ruku suradnji. Izađite za ogvornicu, pozovite građane da se cijepe pa ćemo ih i mi pozvati da podrže referendum. Pozovite ih da zaštite svoje zdravlje i zdravlje i drugih, umjesto da parazitirate, sram vas bilo!, žestok je bio Grbin.

Uzvratio mu je Miro Bulj koji mu je rekao da je on parazit i neka se srami, a Nikola Grmoja mu je rekao: “To reci Milanoviću ako smiješ, kukavico jedna”.

Burno je reagirala i Marija Selak Raspudić koju je predsjedavajući Gordan Jandroković upozoravao da nema pravo govoriti. “Iznesite me van”, vikala je.

Potom se Nino Raspudić dignuo iz klupe i došao do Grbina i počeo mu nešto objašnjavati. Do Grbina je došao i Miro Bulj.

Situacija se dijelom ipak smirila pa su se Mostovci vratili na svoja mjesta.

“Danas smo svjedočili sramotnom ponašanju zastupnika Mosta. Pokušaj fizičkog razračunavanja s političkim neistomišljenicima, čini se, nije im nepoznanica. Jadno i bijedno. Ovakvom uličnom ponašanju tih koronaprofitera i prodavača magle nije mjesto u Hrvatskom saboru”, napisao je SDP na svom Twitteru.

Njihova zastupnica Mirela Ahmetović dodala je: “Most je danas prešao sve granice razumnog ponašanja. Ponašati se u Hrvatskom saboru poput uličara nije dostojno jedne političke opcije. Ovo je sramota i potvrda kako najjeftiniji populizam uskraćuje mjesto razumu”.

Mostovci su se sukobili i s Miloradom Pupovcem koji ih je prozvao da su „šegrti smrti”.

„Što da vam kažem, mene ne zanimaju HDZ-ovi šegrti koji parazitiraju na epidemiji”, uzvratio mu je Božo Petrov.

„Vi niste šegrti ni ovoga ni onoga nego šegrti smrti”, kazao je Pupovac koji kao i drugi zastupnici dobio tri opomene i oduzeto mu pravo govora.

Dario Hrebak (HSLS) ustvrdio je da najbolje o svemu je rekao Hrvoje Zekanović (Suverenisti) „koji je zabio glogov kolac u srce ove farse koja se zove referendum”.

Saborski mikrofon zabilježio je i riječi Nikole Grmoje koji je na kraju rekao Mariji Selak: Ovo smo jako loše napravili, okrenuli smo sve kontra sebe.