Grčki mediji tvrde: Navijač AEK-a preminuo nakon sukoba s Bad Blue Boysima

Grčki mediji tvrde: Navijač AEK-a  preminuo nakon sukoba s Bad Blue Boysima

Navijač AEK-a preminuo je nakon sukoba s BBB-ima u Ateni, tvrdi grčka Gazzetta.

Unatoč zabrani prisustva gostujućih navijača na utakmicama trećeg pretkola Lige prvaka između aktualnog hrvatskog prvaka Dinama i grčkog AEK-a, dio navijača zagrebačkog kluba doputovao je u Atenu gdje će se danas u 20:45 odigrati prva utakmica, piše Index.

Gazzetta piše da je navijač preminuo nakon uboda oštrim predmetom. Grčki medij navodi da je hitna pomoć prebacila mladića u bolnicu, gdje su se liječnici borili kako bi mu spasili život. Uz njega je ondje bilo još nekoliko ozlijeđenih navijača, dok je njih šest “u očaju, držeći se za lice i stalno pričajući na telefon” čekalo što će se dogoditi s pripadnikom njihove skupine, navodi Gazzetta.

Nadalje, grčki medij opisuje da su ozlijeđeni navijači bili rašireni i na krevetima u hodnicima, a “vrata operacijske sale stalno su se otvarala i zatvarala”. Među ozlijeđenima bilo je Grka i Hrvata, ističe Gazzetta, navodeći da je u Atenu došli više od 150 hrvatskih navijača.

Gazzetta je objavila kako je više od 150 organiziranih navijača Dinama u koloni automobila stiglo u Grčku. Prema njihovim policijskim izvorima, navijači su uočeni i za njih je bilo spremno osiguranje, “no čini se da su se organizirali jer su se razbježali po dolasku u grad”.

Gazzetta tvrdi da su hrvatski navijači oko 23 sata došli do AEK-ova stadiona, koji nosi naziv OPAP Arena, i ondje napali navijače AEK-a.

“Izbila je žestoka tučnjava, koristili su molotovljeve koktele, palice i druge predmete”, tvrde Grci, dodajući da je potom stigla policija koja je suzbila incident i uhitila 83 osobe. “Privedeni su i ispitani kako bi se pronašla osoba koja je ubola preminulog i kako bi se razjasnili detalji slučaja”, dodaju.

Podsjetimo, UEFA je prije nekoliko dana upravo zbog straha od nereda zabranila dolazak gostujućih navijača u Grčku i Hrvatsku, a ista zabrana vrijedit će i za navijače Hajduka jer splitski klub 18. kolovoza očekuje utakmica u Solunu protiv PAOK-a

“S obzirom na odluku UEFA-e, za prvu utakmicu 3. pretkola UEFA Lige prvaka AEK – Dinamo koja je na rasporedu u utorak, 8. kolovoza s početkom u 20:45 h po hrvatskom vremenu neće biti prodaje ulaznica za hrvatske navijače. Isto tako u uzvratnoj utakmici u Zagrebu, 15. kolovoza također neće biti prodaje ulaznica za gostujuće navijače”, javili su tada iz Dinama.

Foto: Screenshot/Twitter