Grmoja: Na razbijanju BiH radi sarajevska politička čaršija predvođena Bakirom Izetbegovićem. Evo što je još poručio komentatoru Jutarnjeg lista

Grmoja: Na razbijanju BiH radi sarajevska politička čaršija predvođena Bakirom Izetbegovićem. Evo što je još poručio komentatoru Jutarnjeg lista

Saborski zastupnik Nikola Grmoja na svom Facebook profilu komentirao je osvrt Roberta Bajrušija objavljen u Jutarnjem listu u kojem ga proziva zbog njegovih stavova o Bosni i Hercegovini. Grmojinu objavu prenosimo u cijelosti:

Možda gospodin Robert Bajruši toga nije do kraja svjestan, ali prošla su vremena u kojima se nekoga može ušutkivati. Mene je narod izabrao ne da šutim, već da jasno i argumentirano govorim o svim pitanjima koja su bitna za moj narod. Pitanje Hrvata u Bosni i Hercegovini, o čemu Bajruši zna jako malo ili nimalo, je prvorazredno nacionalno pitanje koje zahtijeva ozbiljan pristup i jasne pozicije, a po tom pitanju smo itekako jasni i Most i ja.

Mene kao hrvatskog političara zanima Bosna i Hercegovina u kojoj će moj narod biti potpuno ravnopravan i u kojoj će moći izabrati svoje legitimne političke predstavnike. To nije pozdravljanje mogućnosti raspada BiH, kako nam tumači Bajruši, već čuvanje temeljnih principa na kojima jedino i može postojati zajednička država. Na razbijanju Bosne i Hercegovine ne rade Hrvati, koji su je usput rečeno obranili i bez koje ne bi postojala, već sarajevska politička čaršija predvođena Bakirom Izetbegovićem i pseudograđanskim opcijama koji BiH vide isključivo za sebe.

Vjerojatno gospodin Bajruši ne zna ili ima razloga ne znati, ali dobro ga je podsjetiti da su se Hrvati prvi organizirali i obranili BiH, bili presudan faktor 1992. godine na referendumu o nezavisnosti BiH, te unatoč majorizaciji i grubom kršenju dogovorenih dejtonskih načela gradili priču o zajedničkoj državi. Pravo je čudo da su unatoč svemu i dalje ostali vjerni ideji zajedničke države.

Oni koji uporno rade na rušenju BiH, osim političkih elemenata unutar te države, su i novinari kao Bajruši, koji očito ne priželjkuju konstitutivnost i ravnopravnost Hrvata u BiH. Moj stav je jasan: Bosna i Hercegovina da, ali samo kao država u kojoj će moj narod biti potpuno ravnopravan. I o tome ću jasno i beskompromisno govoriti, unatoč novinarima i političarima koji bi me rado ušutkali.

Foto: Hina i Facebook