Grmoja najavio opoziv ministra pa istaknuo: Plenković je licemjer koji će sve svaliti na Paladina

Grmoja najavio opoziv ministra pa  istaknuo: Plenković je licemjer koji će sve svaliti na Paladina

Oporba će pokrenuti opoziv ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladine, najavio je saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja na društvenim mrežama.

Kako je napisao, smatra da je za “nestvarno sporu obnovu” odgovoran onaj koji je imenovao oba ministra – Darka Horvata i Ivana Paladinu te oba ravnatelja Fonda za obnovu. Smatra da zbog obnove treba otići Vlada i premijer Andrej Plenković.

“Zovu me mediji komentiram Plenkovićeve izjave o ‘nestvarno sporoj obnovi’ Banovine i Zagreba uz pitanje treba li smijeniti ministra Paladinu.

Za ‘nestvarno sporu obnovu’ odgovoran je onaj koji je imenovao oba ministra i Horvata i Paladinu i oba ravnatelja Fonda, javlja Dnevnik.hr.

Unatoč tome što zbog nestvarno spore obnove treba otići Vlada i Plenković, smatram da oporba treba pokrenuti opoziv Paladine.
Rasprava o Paladininom opozivu bit će prilika da još jednom upozorimo kako Vlada mora žurno ubrzati proces obnove zbog naših ljudi na Banovini koji su i treću zimu u kontejnerima.

Osim toga takva inicijativa razotkrit će licemjerje Plenkovića koji sada sve nastoji prebaciti na leđa Paladine, iako ga je upravo Plenković ne tako davno imenovao i to nakon što mu je ministar Horvat priveden zbog korupcije”, napisao je Grmoja na Facebooku.

Vlada je obećala bržu obnovu. Novi adut ministra Paladine je jednostavnija procedura javne nabave.

Ona bi trebala omogućiti bržu provedbu projekata, ali bi mogla i, kako upozoravaju stručnjaci, povećati mogućnosti malverzacija s golemim novcem koji je Vlada za tu svrhu namijenila.

Foto: Hina