Grmoja: Ne znam kako je Brkić tek sada shvatio da Udba vuče glavne poteze u HDZ-u

Grmoja: Ne znam kako je Brkić tek sada shvatio da Udba vuče glavne poteze u HDZ-u

Nakon verbalnog okršaja Gordana Jandrokovića i Nikole Grmoje u Saboru u četvrtak navečer, Mostovac je u petak progovorio o onome što se dogodilo.

“Sve što sam sinoć rekao, iza toga stojim. Znam da sam ja najveća smetnja HDZ-u. Nemam oraha u džepovima, nemam repova, ne mogu me ni na koji način zaustaviti. Mogu samo nasrtati na mene, vrijeđati me. Sve sam to mirno prihvatio i ovdje sam da se borim za interes hrvatskog naroda. HDZ iz odluke u odluku izdaje nacionalne interese. Predsjednik Sabora je saborskim službama naložio da maknu naslov konferencije koju ćemo održati. Očito nas se jako boje, a imaju i zašto”, kaže Grmoja.

O uvredama koje je razmijenio s predsjednikom Sabora kaže: “Njonjo nije uvreda, to je karakteristika. Njome se najbolje opisuje servilnost Gordana Jandrokovića dok je bio ministar vanjskih poslova i nije radio za hrvatske interese. Tako ga zovu i mnogi mediji. On je meni uputio mnogo težu uvredu, ali ja ne jaučem i ne cvilim. Nikad nisam tužio nikoga zbog nečeg što mi je rekao, a meni stiže mnogo tužbi. Ponosan sam da mi je netko poput Gordana Jandrokovića rekao da sam smeće. Ne očekujem ispriku. Jedina isprika koju bih volio vidjeti od njega i HDZ-a je isprika hrvatskom narodu”, kaže.

Kratko se osvrnuo i na aferu SMS, koja nikako da se rasvijetli do kraja, a što prizivaju i premijer i ostali dužnosnici HDZ-a.

“HDZ je na vlasti u Hrvatskoj. Drže sve insitucije. Ako mu podmeće UDBA to bi značilo da mu podmeće HDZ, a to nije ni čudno jer su upravo oni zatvorili arhive i većina članovia KPJ je završila u HDZ-u i većina ljudi danas u HDZ-u vuče korijene iz tih struktura. Ne znam kako je Milijan Brkić tek sad shvatio da se nalazi u organizaciji u kojoj UDBA vuče ključne korake”, kaže Grmoja.

.