Grmoja poručio Plenkoviću: Ovo je dokaz da štitite kriminalce i progonite nevine ljude

Grmoja poručio Plenkoviću: Ovo je dokaz da štitite kriminalce i progonite nevine ljude

Nikola Grmoja postavio je pitanje premijeru Plenkoviću. Podsjetio ga je da ga je prije 4 godine podsjetio na višemilijunske prijevare u veleposlanstvima Republike Hrvatske.

“Želim obavijestiti da je Visoki upravni sud RH prije dva dana donio pravomoćnu presudu, na koju ne postoji mogućnost žalbe, kojom se diplomat Damir Sabljak vraća na posao nakon četiri godine vašeg progona”, rekao je Grmoja, uručivši premijeru tu presudu.

“Kako se osjećate kao čovjek koji štiti kriminalce, a progoni nevinog čovjeka?”, upitao je Grmoja.

“Ja ću, budući da ste se vi potrudili, ovo rješenje proslijediti ministru Grliću Radmanu pa će on reći svoj stav o tome”, rekao je Plenković, javlja N1.

Pitanje je postavio i zastupnik Ivan Penava, i to premijeru Plenkoviću.

“Vi i Vlada koju vodite je tvorac lex Agrokora”, počeo je Penava.

“Razina nerazumijevanja i nemara koji kao Vlada pokazujete za gospodarstvo, dovela je do zatvaranja tisuća radnih mjesta, što zorno pokazuje koliko efikasno razarate industrijski potencijal RH i doprinosite razornom raseljavanju Hrvata. Pozivam vas da odgovorite hrvatskom narodu zašto ste tako kratkovidni pa razarate industriju koja je generacijama stvarana. Zašto, zašto, zašto i sto puta – zašto?”, rekao je Penava.

“Vi kao bivši HDZ-ovac koji je sve što je napravio u Vukovaru napravio zahvaljujući našoj Vladi, vi ste nekada davali srčane intervjue da ovakve Vlade kao što je naša nema. Da nije bilo drugih ljudi iz HDZ-a, ne biste nikad bili gradonačelnik, to znate bolje nego ja”, rekao je Plenković.

Premijer je ponovio što je sve Vlada napravila kako bi spasila Agrokor, dodavši da se nakon pet godina kompanija iz gliba digla na tržišnu razinu.

Nikola Grmoja je o presudi pisao i na svom Facebook profilu.

“Predao sam premijeru pravomoćno rješenje Visokog upravnog suda kojim je protuzakonitim proglašeno udaljenje diplomata Damira Sabljaka iz službe. Ovim rješenjem dokazano je da su Plenkovićevi kadrovi uz njegovu zaštitu četiri godine nezakonito progonili nedužnog čovjeka čiji je jedini krimen to što je razotkrio višemilijunske prevare u našim veleposlanstvima.

Presuda koju je Grmoja predao Plenkoviću

Premijer Plenković je inspektoru MVEP-a Božiću omogućio da nastavi zataškavati prijevare od državnih institucija – i da progoni Sabljaka kojeg je ministrica Pejčinović Burić udaljila iz službe.Međutim, sud je poništio udaljenje iz službe koje je potpisala Pejčinović Burić, a zatim je Grlić Radman ponovno udaljio iz službe Sabljaka – po drugi put što je sada Visoki upravni sud prije dva dana pravomoćno proglasio protuzakonito.

Osim toga zahvaljući naporima Antokorupcijskog vijeća USKOK je upao u Ministarstvo vanjskih poslova pa će svi oni koji su zataškavali prijevare kad tad odgovarati kao i oni koji su ih štitili. Na presudi sam Plenkoviću napisao i jedan citat hrvatskog političara s početka 21. stoljeća”, ističe Grmoja.

Foto: Hina