Grmoja tvrdi: Miro Kovač je napadao SDP-ovu Vladu zato što nije usvojila Istanbulsku konvenciju. Prgomet je bio Milanovićev žetončić

Grmoja tvrdi: Miro Kovač je napadao SDP-ovu Vladu zato što nije usvojila Istanbulsku konvenciju. Prgomet je bio Milanovićev žetončić

Saborski zastupnik i politički tajnik Mosta Nikola Grmoja bio je gost Newsrooma. Osvrnuo se na unutarstranačke izbore u HDZ-u s obzirom na to da se ovih dana često spominje Most zbog koalicije koju je imao S HDZ-om, kao i rad Državnog odvjetništva.

“Dosta nas se spominje, iako nismo mi glavna tema. Glavna tema je koalicija s HNS-om”, kazao je uvodno Grmoja.

“Treba postaviti pitanje HDZ-ovcima – Ako je HNS toliki problem, zašto su kod opoziva ministrice Divjak glasali za opstanak te koalicije”, pita se Grmoja.

“HNS je samo određeno gorivo za ovu njihovu kampanju, kao što je i Istanbulska konvencija. Miro Kovač je bio na konferenciji na kojoj se SDP-ovu Vladu napadalo zašto nije usvojila konvenciju. Ovdje se čovjek može dobro zabaviti gledajući situaciju u HDZ-u”, rekao je Grmoja na N1televiziji.

“Ljudi pričaju da je Most izbačen iz Vlade, Most nije izbačen već je odlučio otići iz Vlade. Mi smo svi znali da je Vlada gotova i da ćemo mi otići iz Vlade, mi nismo znali da će se to dogoditi na Vladi. Most je u dva navrata, inzistirajući na transparentnosti, izašao iz Vlade. Mi nismo izbačeni iz Vlade”, naglašava Grmoja.

Ističe kako Most trenutno nitko ne spominje kao mogućeg koalicijskog partnera i kako se govori o Miroslavu Škori.

“Zašto Most nije bio povoljan partner HDZ-u i SDP-u? Zato što se s nama ne može krasti. Milanović je odmah znao da se s Mostom ne može vladati na način na koji su vladali prije. On je patentirao ono što Bandić i Plenković sada rade sa žetončićima. Drago Prgomet je bio Milanovićev žetončić”, rekao je Grmoja.

“Koji je program SDP-a? Koje su to mjere za borbu protiv korupcije? Niti jedan zakonski prijedlog nisu uputili”, dodaje.

Grmoja smatra kako će što se budu bližili izbori, HDZ i SDP možda govoriti da su prihvatljiv partner.

Osvrnuo se i na raspravu o radu Državnog odvjetništva koja se održala u Saboru.

“Rasprava o izvješću Glavnog državno odvjetnika je vrlo delikatna. Naš je zadatak kao saborskih zastupnika upozoriti na neke konkretne primjere gje mi zastupnici smatramo da je Državno odvjetništvo zakazalo”, ističe.

“Ja mislim da bi se trebalo moći nešto učiniti da se sudski postupci ubrzaju. DORH bi trebao biti puno neovisniji od politike”, dodao je Grmoja.

Foto: N1

Facebook Comments