Guverner Vujčić se prilično obogatio u posljednjih godinu dana: Ima plaću kao Milanović i Plenković zajedno

Guverner Vujčić se prilično obogatio u posljednjih godinu dana: Ima plaću kao Milanović i Plenković zajedno

Guverner Hrvatske narodne banke, Boris Vujčić, ažurirao je svoju imovinsku karticu.

U posljednjih godinu dana guverner je tako došao u posjed stana u Zagrebu od 92 kvadrata procijenjenog na dva milijuna kuna, garaže, kuće u Sabunikama kod Zadra procijenjene na 1.5 milijuna kuna i livade u Kutini od gotovo 16 tisuća kvadrata. Sve je to dobio darovnim ugovorom od svoje majke, objavio je Index.

Vujčić je prvi put prijavio i štednju pa je tako u godinu dana uštedio 110.180,54 eura i 468.506,63 kune. To je ukupno oko 1.3 milijuna kuna. Zanimljivo je da je Vujčić prijavio i primitak od 511.020 kuna, a riječ je o nagradi Izvršnog odbora Mađarske narodne banke (MNB) koja je Vujčiću dodijeljena za “iznimno pojedinačno djelovanje i životno postignuće pojedinaca na međunarodnoj sceni koje utječe na rad središnjih banka i međunarodnog financijskog sustava općenito”.

Guvernerova trenutna plaća iznosi 48.502 kune, što je povećanje od 13.000 kuna u odnosu na kolovoz 2018. godine. Ujedno, to je i dvostruko viša plaća od one koju prima Andrej Plenković. Premijer je, naime, nedavno prijavio kako njegova plaća iznosi 23.157,53 kune.

Foto: Hina