HDZ optužio novinara Krešića da agitira za oporbu i docira Plenkoviću: Evo izjave koja je toliko naljutila premijera

HDZ optužio novinara Krešića da agitira za oporbu i docira Plenkoviću: Evo izjave koja je toliko naljutila premijera

Hrvatska demokratska zajednica oštro je napala novinara N1 televizije Hrvoja Krešića koji je imao vrlo zanimljivu prepirku s premijerom Plenkovićem. Objavu HDZ-a prenosimo u cijelosti.

“Ono kad se novinar razotkrije da je u biti angažirani aktivist te si umišlja da je izabran na izborima i bahato, kao da je pripadnik oporbe, docira premijeru da može doći raditi kao student na N1 – producentsku kuću s adresom u Luksemburgu!

Niti je premijer napustio konferenciju za medije (svakodnevno je dostupan medijima), niti je ušao u rat s medijima. Njegovo je pravo politički odgovoriti analitičaru koji je deklarirani i opredijeljeni ljevičar (Lalić) i novinaru koji umjesto profesionalizma pokazuje bezobrazluk i očiglednu pristranost”, ističu u HDZ-u.

Podsjetimo, novinar Hrvoje Krešić pitao je premijera Plenkovića zašto je toliko fiksiran na medije, a onda je uslijedila zanimljiva rasprava.

“Uopće nisam fiksiran na medije. Da jesam, ne bismo pobjeđivali sa 15 županija, 75 posto županija, 45 posto gradova općina, nakon onakvog mandata lani, najuvjerljive pobjede HDZ-a”, rekao je Plenković.

Novinar N1 Hrvoje Krešić rekao je premijeru da se, ako već toliko želi uređivati medije, javi na natječaj, koji je zasad otvoren samo za studente, ali može brzo napredovati u piramidi, na što je uslijedio oštar odgovor premijera.

“Gospodine Krešić, sad već idete u duboke offside, malo ste, moram priznati, svi skupa postali prebahati. Ja to govorim kao predsjednik Vlade, kao netko tko nosi malo veće probleme, svakoga dana rješava malo veće probleme nego vi. Ovo da si vi umišljate da prema meni možete nastupati profesorski i glumatati tipa ‘dođite raditi kao student na jednu producentsku kuću iz Luksemburga’ , to vi sebi objesite kući o nekakav čavao pa gledajte tu poruku. Dobro? Ovo je jedan sitni bezobrazluk koji ste si danas dopustili, ali više nemojte”, odgovorio je Plenković na sljedeće Krešićevo pitanje te napustio konferenciju.