HDZ-ov župan koji voli pijan voziti ponovno sudjelovao u prometnoj nesreći: Policija izmjerila “solidnu” količinu alkohola u krvi

HDZ-ov župan koji voli pijan voziti ponovno sudjelovao u prometnoj nesreći: Policija izmjerila “solidnu” količinu alkohola u krvi

U prometnoj nesreći koja se večeras dogodila na vinkovačkoj obilaznici sudjelovao je i župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić. Kako doznajemo, u nesreći je sudjelovalo više vozila, a ozlijeđeno je nekoliko osoba. Međutim, kako doznajemo ,Dekanić je i ovaj put bio pod utjecajem alkohola što je policija kasnije potvrdila priopćenjem.

Kako navode, Dekanić je u krvi imao 0,84 promila alkohola. Za razliku od prometne nesreće od prije dvije godine, kada je vozio službeni automobil, Dekanić je ovaj put u prometnoj nesreći sudjelovao s privatnim vozilom, javlja  Večernji list.

– U 21,26 sati zaprimljena je dojava da se u Vinkovcima na državnoj cesti D-46 (južna obilaznica) dogodila prometna nesreća u kojoj su sudjelovala četiri vozila. Jedan od sudionika nesreće, župan Vukovarsko-srijemske županije, upravljao je osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,84 g/kg. Također, 29-godišnjem vozaču u drugom osobnom automobilu vinkovačkih registracijskih oznaka, koji je sudjelovao u ovoj nesreći, utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od  2,12 g/kg.

Nekoliko je osoba zatražilo liječničku pomoć u OŽB Vinkovci. Zbog provođenja očevida, navedena dionica ceste zatvorena je u 22 sata za sav promet te se preusmjerava na alternativne pravce. U tijeku je očevid prometne nesreće nakon čega ćemo izvijestiti javnost o utvrđenim činjenicama – javlja policija.

Foto: Hina