HDZ-ov župan Stričak je lagao: Bio je agresivan. Držao je mladića za vrat pa ga je odgurnuo

HDZ-ov župan Stričak je lagao: Bio je agresivan. Držao je mladića za vrat pa ga je odgurnuo

Sada kada je jasno vidljivo da je HDZ-ov župan Anđelko Stričak napadač, a ne žrtva, njegova ostavka je jedino pravedno rješenje, poručili su u petak iz Mosta.

Nakon objavljivanja video snimke na kojoj se vidi kako je HDZ-ov varaždinski župan Anđelko Stričak u alkoholiziranom stanju napao mladića u jednom lokalu, podsjećamo da je koordinator Mosta Varaždinske županije Denis Mladenović odmah 24. rujna reagirao tražeći objavu ove snimke, stoji u priopćenju.

“Zgrožen incidentom u kojem je sudjelovao varaždinski župan poslao sam priopćenje medijima u kojem je Most zahtijevao da se objave snimke incidenta, kako bi javnost istinito i u potpunosti bila informirana o navedenom događaju, budući u tom objektu u centru Varaždina, u kojem se dogodio incident, postoji video nadzor”, istaknuo je Mladenović, javlja N1.

Napominje i kako je Most tražio ostavku Stričaka ukoliko se dokaže da je napao mladića.

“No, umjesto toga, župan Stričak je sazvao press konferenciju u kojoj se pravdao da je žrtva napada, a isto je potom izjavio i premijer Plenković. Sada, kada je jasno vidljivo da je Stričak napadač, a ne žrtva, njegova ostavka je jedino pravedno rješenje”, poručio je u priopćenju Mladenović podsjetivši kako je Strička policija prijavila i za prekršaj omalovažavanja ili vrijeđanja državnih organa odnosno službenih osoba prilikom obavljanja službe.

Telegram je ranije danas objavio snimku tučnjave koja se dogodila u varaždinskom klubu ‘Strauss’ 24. rujna. Na snimci se vidi da je Stričak, koji je to dosad demantirao, fizički napao mladića koji je kasnije zbog događaja dobio prekršajnu prijavu. Dosad je bilo poznato da je varaždinski župan sudjelovao u incidentu te da je dobio čašom u glavu zbog čega je odvezen u bolnicu. Mladić koji ga je udario zaradio je prekršajnu prijavu.

Stričak je ranije tvrdio da je te večeri samo mirno stajao za stolom s društvom, kad je bez razloga udaren čašom. Međutim, na snimci se vidi kako župan jednog mladića u klubu najprije drži oko vrata, a zatim ga odguruje. Još je par puta krenuo rukom prema mladićevom vratu, a zatim je još jednom pokušao fizički nasrnuti na njega. Vidi se i kako ga cijelo vrijeme nekoliko gostiju pokušava umiriti.

Foto: Hina