HDZ-ovci nezadovoljni: I novi ministar Primorac je nestranački. Zašto članovi stranke nisu dobri?

HDZ-ovci nezadovoljni: I novi ministar Primorac je nestranački. Zašto članovi stranke nisu dobri?

O razlozima odlaska ministra financija Zdravka Marića, u HDZ-u se za sada samo nagađa, kao i o njegovu mogućem novom poslu. Većinu HDZ-ovaca s kojima smo razgovarali vijest je prilično iznenadila, no oni bliskiji premijeru Andreju Plenkoviću tvrde da je još ranije želio otići.

– Prvi put je tražio da ode još prije dvije godine, a drugi put prije godinu dana. Sada je bio čvrst oko odluke o odlasku, a Plenković ne voli da nekoga treba moliti. Sigurno premijer nije sretan, ali bilo je jasno da ne može promijeniti njegovu odluku – kazao je jedan od sugovornika iz HDZ-a. Priznaje da je Marićev odlazak najozbiljniji udarac Vladi do sada, javlja Jutarnji list.

– Ne znam što Marić planira. Ali odlazi u trenutku kad je najpopularniji, najmoćniji i kad ima najveću cijenu na tržištu. Sjećam se da se prije dvije godine kao opcija spominjao Adris – govori ovaj HDZ-ovac. Jedan član ističe kako nije bilo konflikta te da se na Mariću već neko vrijeme vidjelo da mu je dosta svega.

– I sam je rekao da se sada najprije želi dobro odmoriti i da se više ne želi baviti politikom – kaže naš sugovornik.

Neki od članova stranke, koji nisu skloni Plenkoviću, kažu kako je bilo i neslaganja između njih, pa i oko ovih zadnjih mjera.

– Marić mu je bio najbitniji ministar i to je sada velik problem za Plenkovića – kaže jedan HDZ-ovac, dodajući kako u stranci nije najbolje odjeknula vijest da će novi ministar biti Marko Primorac.

– Ljudi odmah primjećuju kako ni on nije član HDZ-a, iako mu je supruga Iskra u stranci. Ovo je već treće bitno Plenkovićevo imenovanje, a da je stranka gurnuta na marginu. Imali smo Paladinu, Đogaša i sad Primorca. Pa gdje smo svi mi, čemu uopće stranka – kaže naš sugovornik.

Foto: Hina