Hebrang odgovorio branitelju: Cijenim doprinos Imoćana, ali se gnušam Markice Rebića. Napada me po narudžbi jugofila

Hebrang odgovorio branitelju: Cijenim doprinos Imoćana, ali se gnušam Markice Rebića. Napada me po narudžbi jugofila

Bivši ministar obrane Andrija Hebrang reagirao je na izjave imotskog branitelja Jure Milasa.

“Duboko cijenim doprinos Imoćana hrvatskoj skobodi, ali se duboko gnušam Markice Rebića kad kaže da sam ja radio protiv Tuđmana. To dovodi u pitanje i moj rad kao voditelja lijecnickog konzilija Predsjednika i bilo bi suprotno mojim etičkim i domoljubnim principima.

S jednom gnjusnom laži Rebić ubija sve moje živitne principe! Rebić po narudžbi jugofila napada me jer sam produljio život Tuđmanu za tri kvalitetne godine. Rebić kao i javnost znadu da se je vratio iz Walter Reeda s prognozom od par tjedana života i s uputom da ne uzima nikakvu terapiju! Nakon puno muka, uz pomoć cijelog konzilija i Francuza dr Rougiera, uspio sam ga nagoviriti na kemoterapiju. Dobio je tri godine života! U te tri godine dobio je još jedne predsjedničke izbore i vratio Podunavlje u granice RH.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Hrvatski odvjetnik: Panathinaikosovi navijači osigurali su Boysima karte i smještaj. A oni su trebali “naklepati” navijače AEK-a

To mi jugosi nikada neće oprostiti jer je to bio posljednji čavao u lijes njihove Jugoslavije! A sada me neki Rebić optužuje da sam radio protiv Tuđmana! On, koji je od prvih izbora bio protiv Tudmana i HDZ-a! U trenucima presudnim za budućnost Hrvatske! Branite ga vi junaci, ne služi vam na čast! Doduše, sad kad je Rebić rekao da ima bolest kao Tuđman i Šušak, sve mi je jasno i opraštam mu. Neka mu oprosti i dragi Bog”, napisao je Andrija Hebrang.

Franjo Tuđam i Markica Rebić

Podsjetimo, imotski branitelj Jure Milas, predsjednik Časnog suda Hvidre i stopostotni invalid, reagirao je na izjave Andrije Hebranga koji je prije nekoliko dana ustvrdio da je Markica Rebić “sređivao” odlikovanja nekim braniteljima iz Imotskog. Milas je pripadnik Imotske bojne postao 27. srpnja 1991. godine i prošao je gotovo sva ratišta u Dalmaciji. Borio se u Kruševu, Zadru, Čavoglavama i na južnom bojištu gdje je nakon ranjavanja postao stopostotni invalid.

Ističe da je iznenađen nastupom Andrije Hebranga i da nije očekivao da će izbiti tako žestok sukob između Markice Rebića i Andrije Hebranga jer su obojica radili za isti cilj.

“Nisam očekivao toliku borbu između njih”, rekao je za Teleskop Milas kojeg je posebno zaboljela Hebrangova izjava da je Rebić “sređivao” odlikovanja Imoćanima.

“Imoćani su imali 200 mrtvih i ne znam koliko tisuća ranjenih, a u Imotskom nije puška opalila. Mislim da nisu dobili ni deset posto od onoga što su trebali dobiti”, ističe Milas i poručuje Hebrangu neka prouči malo doprinos Imotskog i Imoćana u Domovinskom ratu.

Imotskim. Ni predsjedniku države, ni ministrima, jer domoljublje u Imotskom je jače od ikakvih materijalnih stvari, priznanja i odlikovanja. Nitko nema pravo prozivati imotske žrtve i domoljublje. To je neupitno i to se ne bi smjelo zloupotrebljavati”, naglašava Milas dodajući da su Hebrangove izjave povrijedile njegove suborce.