Hercegovac brani Ruse: Europo, stidi se zbog brojanja krvnih zrnaca

Hercegovac brani Ruse: Europo, stidi se zbog brojanja krvnih zrnaca

Hercegovački aktivist Marijan Knezović kritizirao je zabranu nastupa ruskim sportašima na ovogodišnjem Wimbledon.

“Nevjerojatna sramota je ono po čemu treba znati ovogodišnji Wimbledon. Zabraniti ruskim sportašima nastupe samo zato jer u sebi imaju rusku krv je definitivno fašizam. Pogotovo je sramotno takvo ponašanje s obzirom na činjenicu da su se i Rubljev i Medvedev izjasnili protiv rata u Ukrajini i solidarizirali s Ukrajincima.

Pitam se, koja je njihova krivica? Njihova krivica je to što se cijeli život odriču, rade i trude te gledateljima diljem planete pokazuju čaroliju s reketom u rukama. Svatko tko iole ozbiljno prati tenis obojici može samo skinuti kapu.

Diskriminirati te cenzurirati sportaše i umjetnike može samo totalitarizam koji je unaprijed osuđen na propast, a osim što to čine, čine to licemjerno i po dvostrukim standardima. Kada bi dosljedno primjenjivali takve zabrane, na Wimbledonu bi se mogao prepoloviti broj sudionika s obzirom na povijest i trenutnu politiku mnogih država.

Osim što sam primarno Hrvat, također sam sekundarno i Europljanin.No, Europa je kroz povijest postala gotovo kao sinonim za slobodu i napredak, a sada se vraća stoljećima unazad i zbog političko-vojnih egzibicija određene kaste kažnjavaju sportaše koji se cijeli život odriču iz ljubavi prema sportu kojeg igraju i umjetnike koji su upravo najveći borci protiv nacionalizama na svijetu, tim više što umjetnost uistinu ima univerzalnu i nadnacionalnu notu.

Europo, stidi se, od sve buke protiv brojanja krvnih zrnaca, ispada kako neka krvna zrnca ipak treba detaljno pobrojati i to pod vašom palicom licemjerstva.Neka Đoković propušta turnire zbog toga jer nije cijepljen, Medvedev i Rubljev jer su ih rodile Ruskinje i onda će stvarno možda poneki Englez osvojiti poneki teniski turnir”, ističe Knezović.

Na slici: Marijan Knezović