HNS još nije spreman napustiti koaliciju. Odgođena sjednica vlade. Štromar: “S premijerom ćemo razgovarati drugi tjedan”

HNS još nije spreman napustiti koaliciju. Odgođena sjednica vlade. Štromar: “S premijerom ćemo razgovarati drugi tjedan”

Na Trgu Svetog Marka dogodilo se niz dramatičnih situacija kao posljedica premijerove odluke da ne traži smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića.

Branko Bačić i Gordan Jandroković, koji s Andrejem Plenkovićem i Lovrom Kuščevićem čine “uži kabinet vlade”, su odlučili izbjeći novinare tako da su od zgrade sabora do zgrade  vlade odvezli automobilom. Pred novinare nije stao ni Andrej Plenković.

Naknadno je objavljeno da je odgođena sjednica vlade koja se trebala održati u 15 sati, međutim iz Vlade tvrde da to nema nikakve veze sa situacijom s Kuščevićem.

Činilo se da i HNS-ov Predrag Štromar nevoljko staje pred kamere. Nije otkrio kako će HNS postupati nakon što je premijer Plenković odbacio njihov ultimatum.

“Želim vas informirati da sam razgovarao s premijerom i da ćemo, na temelju zaključka s Predsjedništva HNS-a, sljedeći tjedan održati sastanak i o svemu razgovarati…

Mi smo zaključak donijeli na Predsjedništvu i sve ćemo prenijeti premijeru na sastanku…

Danas smo se dogovorili da ćemo se naći sljedeći tjedan i o svemu razgovarati”, ponovio je Štromar.

U međuvremenu, Lovro Kuščević jedini ima opsežniji komentar za medije. Ostaje pri stavu da mu se podmeće te da neće napustiti vladu.

“Mislim da će to biti jedan niz prepiska, lažnih optužbi koje smo imali prilike vidjeti u medijima. Mislim da stranke koje imaju 2 i pol posto podrške birača nisu te koje će kreirati sastav hrvatske Vlade”, rekao je Kuščević, što su neki protumačili kao napad kojim je ponizio HNS, koalicijskog partnera HDZ-a.

S druge strane, član predsjedništva HNS-a Andrej Poropat za Kuščevića je rekao da “nije ni za ostavku, ni za smjenu, nego za pritvor”.

Foto: Hina/ua