Hoće li dvojica najbližih suradnika Dragana Kovačevića postati pokajnici: Jesu li se bojali bahatog šefa?

Hoće li dvojica najbližih suradnika Dragana Kovačevića postati pokajnici: Jesu li se bojali bahatog šefa?

Peteka vodi prema gradonačelniku Velike Gorice Draženu Barišiću, drugi prema gradonačelniku Nove Gradiške Vinku Grgiću, a treći prema bivšem predsjedniku uprave Janafa Draganu Kovačeviću.

USKOK za namještanje posla za Peteka u Janafu, osim Kovačevića, sumnjiči i njemu podređene direktore Vladu Zorića i Damira Vrbanca te vlasnika tvrtke Luvis Vatroslava Sablića, koji je zajedno s Petekom navodno trebao dobiti namješteni natječaj. A posebno je zanimljiv odnos Kovačevića prema Zoriću i Vrbancu. Istražitelji tvrde da Kovačević nije mogao samostalno srediti stvari da Petek dobije poslove od Janafa za koje je bio zainteresiran. Stoga se u tome morao osloniti, tvrde, na podređene direktore Sektora sigurnosti i zaštite te Sektora transporta nafte Zorića i Vrbanca, a u čijoj je nadležnosti iniciranje poslova i donošenje odluka o izvođaču radova. Istražitelji su zaključili da Zorić i Vrbanc nisu mogli odbiti ono što je od njih tražio Kovačević koliko god to bilo nezakonito jer im je bio neposredno nadređen i usto je, kako navode, društveno vrlo povezan i moćan, javlja Večernji list.

A iz razgovora i SMS poruka istražitelji su zaključili da su se dvojica Janafovih direktora prema Kovačeviću odnosila s poštovanjem, ali i s dozom straha, i to zbog, kako navode, Kovačevićeva autoritativnog i ponekad bahatog odnosa prema njima. A taj zaključak potkrepljuju, primjerice, razgovorima i porukama između Kovačevića i Zorića u ožujku ove godine, a u vezi s organizacijom posla u Janafu tijekom epidemije koronavirusa. Kovačević je tako Zoriću kazao da u tvrtku mogu samo oni koji su na popisu, na što mu je ovaj odgovorio: “Dobro”. Kovačević mu je na to pak, očito uznemiren, uzvratio: “Nemoj vikati dobro, dobro, nego se koncentriraj, ne može ni muha ući…”

Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments