Horor u Rijeci: Svjedokinja opisala što se dogodilo neporedno prije ubojstva

Horor u Rijeci: Svjedokinja opisala što se dogodilo neporedno prije ubojstva

U kafiću Pin na Pavlinskom trgu u samom središtu Rijeke, u blizini Korza, u nedjelju u poslijepodnevnim satima muškarac je usmrtio žensku osobu.

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj naveli su da je u Pinu došlo do tučnjave te da je jedna ženska osoba ozlijeđena. Odmah je stigla i Hitna medicinska pomoć te su nesretnu ženu pokušali reanimirati, ali bezuspješno.

Vesna Vagner, 74-godišnja Riječanka, zatekla se u kafiću Pin kada se dogodilo ubojstvo. Prema njezinim riječima, radilo se o mlađem muškarcu koji je bio u društvu starije žene te ju je u jednom trenutku uz čistog mira napao, javlja Jutarnji list.

Oni često dolaze u taj kafić, ona je dosta starija od njega. Naručili su čaj i kavu. On je gledao u mene i konobar me je upozorio da izađem van. To me spasilo, jer bi možda i mene napao. Najednom ju je počeo vući, udarati, grebati… Bilo je strašno – ispričala nam je svjedokinja, koja, kako kaže, često dolazi u Pin popiti kavu.

Konobaru je, nakon ubojstva, kako doznajemo, pozlilo od šoka i djelatnici Hitne medicinske pomoći pružali su mu psihološku pomoć.

Vagner je o ubojstvu govorila i novinarima Novog lista.

– Ona ima preko 70 godina, a on je mlađi i česti su gosti ovog kafića. Skočio je na nju za šankom. Uhvatio ju je za lice i vukao iza šanka. Svu ju je izgrebao. Unakazio. Nepojmljivo mi je to što mi se događalo pred očima…tako iz čista mira. Kad se sjetim kako me prethodno fiksirao. Počela sam se tresti. Bilo me je strah. Kad je došla policija on je pobjegao i vidjela sam kako trči preko Koblerova trga. On vam inače na Korzu pjeva crkvene pjesme, a navodno se zove Romano. Kad vidim da se netko tuče mene to jako pogađa i počnem se odmah tresti; ja ovako nešto u životu nisam vidjela. Meni je žao konobara jer je krasan dečko – kazala je šokirana svjedokinja.

Novi list navodi kako su brojni Riječani koji žive oko mjesta događaja u šoku promatrali policijske trake i brojne djelatnike policije koji su pomno izuzimali tragove s mjesta zločina i sve fotografirali.

Riječanka koja živi u blizini izjavila je kako ovaj kafić uvijek radi nedjeljom te da je obično u smjeni do 15 sati konobar, a poslijepodne je u šihti konobarica.

– Ako mu se to odigralo pred očima sigurno ga je strašno pogodilo jer je tako nježna duša. Bojim se da će nakon ovoga napustiti posao. Bože, ne mogu vjerovati što se to u posljednje vrijeme događa u našem kvartu. Prije nekih dva mjeseca svega par stotina metara dalje pronašli su mrtvog mladića u parku. Radilo se o dečku od nekih 25 ili 26 godina koji je umro od droge. Još uvijek ne mogu doći k sebi jer sam ga vidjela mrtvog, a sada se dogodilo ovo – rekla je za Novi list Riječanka koja živi u blizini i koja je htjela ostati anonimna.

Na slici: Ilustracija

Foto: Hina