Horvatinčić planduje u Krapinskim Toplicama, pušten je na liječenje

Horvatinčić planduje u Krapinskim Toplicama, pušten je na liječenje

TOMO HORVATINČIĆ, koji je osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog izazivanja nesreće u kojoj je poginulo dvoje Talijana, premješten je početkom rujna iz zatvora u Remetincu u kaznionicu poluotvorenog tipa Lipovica-Popovača, 30-ak kilometara od Siska.

Kaznionica Lipovica-Popovača je ustanova poluotvorenog tipa i postoji od 1956. godine. U njoj kaznu zatvora izdržavaju punoljetni muškarci osuđeni na zatvor dulje od šest mjeseci.

No Horvatinčić je ubrzo nakon toga prebačen na rehabilitaciju u Krapinske Toplice. Dogodilo se to 4. listopada, a na rehabilitaciji će provesti ukupno 21 dan. Nakon što protekne 21 dan, liječnik mu može produžiti rehabilitaciju na još najviše šest mjeseci, piše index.hr.

Horvatinčić se 14.7. javio u zatvor

Podsjećamo, pravomoćno osuđeni Tomislav Horvatinčić javio se 14. srpnja u Centar za dijagnostiku zatvora u Remetincu radi izdržavanja zatvorske kazne, nakon što mu je odbijena posljednja molba za odgodom.

Sutkinja izvršenja zagrebačkog Županijskog suda Martina Maršić odbila je Horvatinčićevu molbu za odgodom izvršenja zatvorske kazne nakon što je sud ustvrdio da se njegove kronične bolesti mogu liječiti u okviru zatvorskog sustava.

Horvatinčićeva obrana je već u tri navrata, krajem ožujka i listopada prošle godine te sredinom ožujka ove godine, tražila da mu se odgodi odlazak u zatvor. U prva dva navrata priložili su medicinsku dokumentaciju, prema kojoj Horvatinčić mora na operaciju u inozemstvo jer se taj operativni zahvat ne može napraviti nigdje u Hrvatskoj, a pogotovo ne u Bolnici za osobe lišene slobode (BOLS).

Pravomoćno osuđeni poduzetnik je posljednji put dobio tromjesečnu odgodu izvršenja kazne zbog teškog zdravstvenog stanja u ožujku ove godine. Horvatinčić je u molbi naveo da mu se stanje uopće nije popravilo, nego pogoršalo od ožujka 2020., kada je dobio prvu odgodu.