Hrga o izjavi Kolindine frizerke o Škorinoj supruzi: To se, čovječe, ne govori. To se ne misli. To je za svaku osudu

Hrga o izjavi Kolindine frizerke o Škorinoj supruzi: To se, čovječe, ne govori. To se ne misli. To je za svaku osudu

Predsjedničina savjetnica i bivša novinarka, Mirjana Hrga, gostovala je u emisiji Pressing s Ilijom Jandrićem.

Upitana kako to da se nakon posla u novinarstvu odlučila na angažman u politici, Hrga je kazala da je posao u politici u mnogo stvari vrlo interesantan i koristan. “Unatoč tome što nisam razmišljala o ovom životu, o ovakvoj vrsti karijere, ne žalim”, kazala je Hrga.

Objasnila je i što radi za predsjednicu. “Cijelo vrijeme držim na oku blokirane, umirovljenike… Sjećate se slučaja Huanita Luksetića i reakcije predsjednice. To je bila njezina spremnost i moj savjet da vjerujem da je to ispravno”, rekla je Hrga o pomilovanju Luksetića.

Predsjednica se često nalazi u izazovnoj situaciji, istaknula je Hrga. Mora paziti da ne proskliže, mora voditi računa i na lijeve i desne, dodala je.

Upitana kako odgovara na kritike da je estradizirala funkciju predsjednice, Hrga kaže da misli da se odgovor djelomično krije u tome da je Kolinda Grabar Kitarović žena. “Prvi put imamo ženu za predsjedneicu. Kad ona čita Pipi drugu čarapu, izložena je nezamislivom ismijavanju. Je li sporno promovirati čitanje?”, upitala je Hrga, dodavši da predsjedničine muške kolege nitko na taj način nije komentirao.

Istaknula je i predsjedničine posjete, primjerice Turskoj i Berlinu, s kojih su, kako kaže, odjeci bili fenomenalni. “A ja sljedeći dan čitam samo što je ona odjenula”, kaže Hrga.

“Ona je stvarno lijepa žena i neka je lijepa, da hvala Bogu imamo što i gledati osim slušati”, dodala je.

Što se tiče predsjedničina pjevanja, Hrga je kazala da predsjednici nije sugerirala da ne pjeva na svojim putovanjima, dodavši da je to “toliko intimna stvar”.

“Kad bih bila pod tolikim udarom kao ona, ja ni pod tušem ne bih pjevala”, rekla je Hrga.

Prisjetila se i poziva predsjednice da se pridruži njezinu timu.

“Kad me pozvala u 11. mjesecu prošle godine da se pridružim njezinom timu, ja sam rekla da nisam tako zamišljala svoj život, da mi je izuzetno velika čast služiti svojoj državi i predsjednici Republike Hrvatske, ali da to nije dovoljno, da ipak moramo gledati u istom smjeru. Taj razgovor bih svela na to da je predsjednica rekla da želi jednu modernu državu po mjeri svojih građana i da je sita i partizana i ustaša. Mislim da bismo svi bili presretni kad bismo se okrenuli budućnosti”, rekla je Hrga.

“Predsjednici sam rekla da mi je čast i da ću ovo raditi do kraja mandata, a kasnije imam druge planove. Ne želim nikoga opterećivati svojom nazočnošću”, dodala je.

S predsjednicom nije komentirala sporne izjave njezine frizerke, objavljene u medijima, o supruzi Miroslava Škore. “To je za svaku osudu. Ako je gospođa to izjavila, mi nemamo tu što razgovarati. To nije pitanje naučene političke korektnosti, to je pitanje građanske higijene. To se, čovječe, ne govori. To se ne misli”, rekla je Hrga.

Upitana tko je za predsjednicu najopasniji protukandidat, Hrga je kazala: “Kad bi sve bilo onako kako treba biti, a nadam se da hoće, mislim da nema opasnosti”.

Predsjedničina savjetnica objasnila je i zašto pola plaće izdvaja u humanitarne svrhe. “Meni je tako lakše. Mislim da sam vrlo počašćena ovim poslom. U fazi sam života da sam svoju egzistenciju osigurala”, rekla je Hrga, dodavši da je sama sebi rekla da plaću prima od naroda i da smatra da je u redu pomagati nekome drugom, pa tako pomaže dvije obitelji.

Facebook Comments