Hrvat koji je bio s Trumpovim pristašama kada su nasilno provalili u zgradu Kongresa: Nisam mogao vjerovati

Hrvat koji je bio s Trumpovim pristašama kada su nasilno provalili u zgradu Kongresa: Nisam mogao vjerovati

Prije točno tjedan dana situacija na na Capitol Hillu je eskalirala. Zajednička sjednica obaju domova Kongresa na kojoj je Joe Biden trebao biti proglašen pobjednikom izbora je prekinuta nakon što su prosvjednici provalili u zgradu Kongresa. Nakon sukoba prosvjednika i policije, bio je uveden policijski sat u cijelom Washingtonu.

Cijelu situaciju uživo pratio je i novinar Hufftington Posta  Igor Bobić koji je bio gost večerašnjeg Dnevnika N1 televizije.

Bobić je pojasnio što se točno dogodilo tog 6. siječnja.

“Ja radim kao novinar u Kongresu svaki dan. I čuo sam buku na prvom katu ispod Senata. Znao sam da su bili demonstranti predsjednika Trumpa bili ispred zgrade, ali nisam znao da su bili unutra. U tom trenutku sam vidio jednog policajca koji ih je pokušao držati na mjestu, ali mu nije uspjelo. Htjeli su ući u Senat i da pričaju sa senatorima”, objasnio je Bobić.

Kaže kako je bio sam s Trumpovim pristašama u tom trenutku.

“Ja sam faktički bio vani sam. Svi ostali novinari u Kongresu bili su zaključani sa svim ostalim senatorima. Nisam mogao naći mjesto da se sakrijem i u tom trenutku sam počeo snimati što se događa oko mene. Nisam mogao vjerovati. To vidimo u drugim zemljama, a ne ovdje u Americi. Kad sam snimao taj video s policajcem, znao sam da nije bila dobra situacija”, pojašnjava.

Hoće li biti opoziva predsjednika Trumpa prije nego što odstupi s dužnosti?

Bobić je rekao kako postoji velika šansa da će Demokrati drugi put opozvati predsjednika Trumpa i da je to prvi put u povijesti da se to dogodilo dva puta.

“Republikanci govore da ovo nije dobro za Ameriku i da poslije ovog napada opet idemo kroz impeachment (opoziv). Pitanje je bi li nakon ovoga svega Republikanci rekli da bi se trebalo ići u opoziv”, rekao je Bobić

“Amerika je mogla imati mogućnost reći drugim državama da moraju gledati kako rade svoje lekcije. Mi to sada ne možemo reći drugima. Bit će teško u budućnosti za odnose s drugim zemljama”, dodaje.

Bobić je za kraj ukrakto ispričao nešto i o sebi.

“Ja sam rođen u Bihaću, a otac mi je rođen u Lici. Izbjegao sam rat 1994. i došao u Ameriku 1996. Imam obitelj u Rijeci, Zagrebu i Bihaću, a nadam se da ću ponovno doći u Zagreb i posjetiti svoju obitelj”, rekao je Bobić zaključno.