Hrvat u Njemačkoj nije umro prirodnim putem: Policajci su ga tukli dok je bio na zemlji

Hrvat u Njemačkoj nije umro prirodnim putem: Policajci su ga tukli dok je bio na zemlji

Nakon istrage koja je trajala četiri mjeseca utvrdili su kako 47-godišnji Hrvat u Mannheimu nije umro prirodnim putem, piše Fenix.

Istragom su bila obuhvaćena dvojica policajaca koji su u kolovozu bili na intervenciji.

Dobili su dojavu da se iz psihijatrijske ustanove u Mannheimu udaljio 47-godišnjak. Pronašli su ga u centru grada i pokušali privesti dok se on opirao. Nakon što su ga svladali, on je klonuo.

Društvenim mrežama širile su se snimke na kojima se vidi kako muškarac leži na podu dok ga policajci tuku šakama. Policija se pravdala da se uhićenik opirao, dok su svjedoci tvrdili drugačije.

Kasnije je policija zamolila sve građane koji imaju snimke da im proslijede kako bi se utvrdilo tko je odgovoran za smrt 47-godišnjaka. Sad je istraga pokazala kako je prirodna smrt isključena.

Kad se prevede administrativno priopćenje u kojem piše da je, citiramo, ‘Hrvat preminuo od respiratorne smetnje povezane s položajem i fiksacijom u kombinaciji s metaboličkim poremećajem i gušenjem zbog krvarenja u gornjim dišnim putovim’, ispada da je čovjek ugušen tijekom intervencije, dok su ga policajci pritiskali na tlo.

Državni odvjetnik dodao je kako istraga još traje i da to tada vrijedi presumpcija nevinosti.

Na slici: Ilustracija