Hrvatska udruga poslodavaca još uvijek stoji iza svog počasnog predsjednika Ivice Todorića

Hrvatska udruga poslodavaca još uvijek stoji iza svog počasnog predsjednika Ivice Todorića

Ivica Todorić povukao se u mir i raskoš svoga dvorca gdje čeka rasplet istrage o Agrokoru. Mediji su napadno izgubili svaki interes za njega tako da gotovo uopće nema informaciji o donedavno najbogatijem i najmoćnijem Hrvatu. Iako u javnosti gotovo nitko otvoreno ne brani Todorića, on još uvijek ima vrlo snažnu mrežu svojih ljudi na bitnim funkcijama koje je zadužio tijekom tridesetak godina svoje vladavine u sjeni.

Sada Todorić očekuje njihovu pomoć, a oni, pak , znaju da bivši vlasnik Agrokora puno zna bez obzira na to postoji li famozna „crna knjiga” u kojoj se nalaze imena njegovih dužnika.
Ivica Todorić bio je jedan od osnivača i predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca. Proglašena je i počasnim predsjednikom za izuzetne zasluge za razvoj poduzetništva. Glavni direktor HUP-a Davor Majetić prošle je godine nakon uhićenja Ivice Todorića govorio o njemu u superlativima.

Novinari su Majetića pitali kako će  HUP riješiti situaciju vezanu uz to što je Ivica Todorić počasni predsjednik HUP-a, a on je odgovorio kako HUP-ova tijela razmatraju situaciju s tim u vezi te će donijeti odluku, ali neće žuriti.

-Nećemo osuđivati čovjeka prije nego budu donesene pravomoćne odluke, ali njegov status počasnog predsjednika ćemo ostaviti u status mirovanja do daljnjega, rekao je Majetić za Tportal. Istaknuo je da je Todorić puno napravio za poslodavce te da mu oni to nikada neće zaboraviti.

-Nama je bio vrlo važan i to poštujemo. Odluka nije bila jednostavna i laka, ali situacija je takva i moramo je akceptirati i tako postupiti, rekao je Majetić.  Pokušali smo doznati nešto više o trenutnom statusu Ivice Todorića u HUP-u, ali nismo imali previše uspjeha. Na naše pitanje zašto vodstvo HUP-a i dalje smatra da Todorić može biti počasni predsjednik, dobili smo kratak odgovor koji zapravo pokazuje da HUP i dalje podržava svog počasnog predsjednika u mirovanju.

-Status počasnog predsjednika Ivice Todorića stavljen je u mirovanje, a tijela udruge će u svojim odlukama postupati prema donesenim pravomoćnim presudama, stajalo je u priopćenju. Kada smo pokušali dobiti detaljnije podatka o tome kada je donesena odluka te tko je donio odluku o mirovanju, naišli smo na zid šutnje u HUP-u. U više navrat smo razgovarali s glasnogovornicom, ali nismo dobili odgovor.