Hrvatski suverenisti: Bivša časna sestra Bernardica na listi Ruže Tomašić

Hrvatski suverenisti: Bivša časna sestra Bernardica na listi Ruže Tomašić

Politička platforma Hrvatski suverenisti u nedjelju je predstavila svoju listu za euroizbore, a nositeljica liste Ruža Tomašić ustvrdila je da je to lista promjene te da će osvojiti dva mandata. Tomašić je istaknula da su temelji Hrvatskih suverenista bogoljublje, domoljublje i čovjekoljublje.

“Mislim da je ljudima ‘puna kapa’ obećanja, laži, krađa, lopovluka, nepotizma i vjerujem da će ovo biti lista promjene. S ovim počinje borba za bolju, pravedniju Hrvatsku”, poručila je Tomašević.

Uz Tomašić, na listi dvanaest kandidata nalaze se Ladislav Ilčić, Ante Žoni Maksan, Željko Sačić, Pero Kovačević, Bernardica Juretić Rožman, Jure Vujić, Kristina Gogić, Tomislav Sulić, Ivana Pavlić, Predrag Peđa Mišić i Hrvoje Zekanović.

Politička platforma Hrvatski suverenisti, koja okuplja stranke Hrast i Hrvatsku konzervativnu stranku, građanske inicijative ‘Istina o Istanbulskoj’ i ‘Hrvatski bedem’ te više udruga civilnog društva, zalaže se u svom programu za očuvanje tradicionalnih vrijednosti i kulture Hrvatske, s naglaskom na instituciju obitelji.Smatraju da Hrvatska nije spremna za ulazak u eurozonu i uvođenje eura dok se ne smanji javni dug i rashodi te dok se jasno ne definira monetarna i fiskalna politika.

Zalažu se za kontrolu granica u sklopu koje će država moći odlučivati tko i po kojim uvjetima ulazi u Hrvatsku.

“Borit ćemo se za Europu kao zajednicu suverenih država članica, a isto tako i protiv centralističke, federalne, birokratske i nadnacionalne Europske unije koju zagovaraju Plenkovićevi i Vučićevi pučani zajedno s koalicijskim partnerima socijalistima”, kazao je glasnogovornik Hrvatskih suverenista i član Hrvatske konzervativne stranke Marko Milanović Litre.

Dodao je da se zalažu za “blokiranje Srbije u EU dok Srbija ne isplati ratnu odštetu za srbočetničku agresiju na Hrvatsku i dok ne prizna tu istu agresiju”.

“Hrvatski nacionalni interes mora biti na prvom mjestu. Srbija ne smije ući u EU dok se ne riješe otvorena pitanja s Hrvatskom”, poručio je Hrvoje Zekanović.