Hrvatski vojnik preminuo u ambulanti: Evo što se dogodilo

Hrvatski vojnik preminuo u ambulanti: Evo što se dogodilo

Iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH) oglasili su se kratkim priopćenjem kako je pripadnik Hrvatske vojske preminuo nakon rekreativnog trčanja, javlja Jutarnji list.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, riječ je o 44-godišnjem pripadniku zapovjedništva.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Pripadnik Zapovjedništva za kibernetički prostor Oružanih snaga RH preminuo je u ambulanti Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”, nakon što mu je pozlilo poslije rekreativnog trčanja. Obdukcija će se provesti na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku. Ministar obrane, djelatnici Ministarstva obrane i pripadnici Oružanih snaga izražavanju sućut obitelji – stoji u priopćenju koje potpisuje služba za odnose s javnošću MORH-a.

Prije samo dva tjedna, tijekom kondicijskog trčanja u Zagrebu je pozlilo je tridesetogodišnjem pripadniku Antiterorističke jedinice Lučko koji je ubrzo preminuo, dok je drugom pripadniku također pozlilo i pomoć mu je pružena u bolnici.

U cijeloj priči tada je bilo puno raznih teorija i nagađanja zašto je došlo do tako tragičnog ishoda, a iz ATJ Lučko tada su kazali kako se obuka održavala pod nadzorom instruktora te da je bila riječ o uobičajenom kondicijskom trčanju.

Na slici: Ilustracija

Foto: Hina