“Kirinova strahovlada”: Zaposlenici gradske uprave cinkali građane koji su bili na prosvjedu “Zašto je Simpa mrtav”

“Kirinova strahovlada”: Zaposlenici gradske uprave cinkali građane koji su bili na prosvjedu “Zašto je Simpa mrtav”

Novinari 24 sata razgovarali su s građanima Virovitice koji su se požalili  na svojevrsnu strahovladu u gradu. Boje se pod punim imenom i prezimenom odgovarati na pitanja o samoubojstvu pročelnika Siniše Palma  i pronevjeri čak 17,2 milijuna kuna. Strah je razumljiv jer je bez podrške gradonačelnika Kirina gotovo nemoguće dobiti posao.

– Ima jedna izreka koja se udomaćila ovdje. Kad Kiro kaže da, onda ima posla. Kad Kiro kaže ne, onda nema posla – govori nam žena koja surađuje s gradskom i županijskom upravom. Ne želi da joj spominjemo ime jer, kako kaže, ovdašnji zidovi imaju uši, pišu 24 sata.

Strah od gradonačelnika je sveprisutan, otkriva nam Sinišin dugogodišnji prijatelj.

– Iz Grada je naređena ‘silenzio stampa’. Svima je zabranjena priča. Poduzetnicima je naređeno da na svojim Facebook stranicama brišu sve vezano uz Palma. Dok se održavao prosvjed , na terasama kafića sjedili su zaposlenici gradske uprave i dojavljivali koga su sve vidjeli – kaže Sinišin prijatelj.  Prije nekoliko dana u Virovitici je održan prosvjed “zašto je Simpa mrtav” na kojemu se okupilo  dvjestotinjak građana.

– Čuo sam da su se u petak ujutro posvađali, da je Kirin vikao na njega. Kirinova žena Sanja, također zaposlena u gradskoj upravi, Sinišinoj mami je rekla da je on uzeo godišnji u petak – kaže Sinišin prijatelj i dodaje:

– Bez Kire se ne može ništa. Kako je Palm to mogao sam napraviti? Kirina žena je bila na funkciji ispod njega, a Kiro iznad. Što je Siniša bio, glava operacije te priče? Ne vjerujem. Ako je on uspio ‘zamračiti’ tolike novce, onda ga nitko od nas nije poznavao. On sumnja u priče o Sinišinoj ovisnosti o kocki.

.- Odlazio je u kasino, ali kockar je širok pojam. U kladionicama i kockarnicama uvijek imaš onog jednog koji je stalno tamo i tko zna sve što se događa. Meni nitko nikad nije došao i rekao: ‘Ej, onaj tvoj frend je zgruvao hrpu novca’. A sad se odjednom svi sjećaju da su ga vidjeli u kasinu.

Foto: N1