SDP-ovac Rajko Ostojić pitao Plenkovića ono što tišti većinu HDZ-ovaca, ali se o tome ne usude javno govoriti

SDP-ovac Rajko Ostojić pitao Plenkovića ono što tišti većinu HDZ-ovaca, ali se o tome ne usude javno govoriti

Aktualnu problematiku loših rezultata državne mature, komentirali su u petak član Predsjedništva Socijaldemokratske partije Rajko Ostojić i predsjednik Savjeta za visoko obrazovanje, znanost i inovacije Emil Tafra.

“Rezultati državne mature su pokazali da je sustav obrazovanja posljednje tri godine u dubokoj krizi. Naime, umjesto da se nastavila kurikularna reforma koju smo započeli zajedno s Borisom Jokićem, aktualna ministrica je napravila samo kozmetičke promjene”, istaknuo je Rajko Ostojić te dodao kako je cijeli njezin mandat obilježen nizom afera.

“S obzirom da premijer Plenković kreće u ambicioznu rekonstrukciju Vlade predlažem da ista obuhvati i ministricu Divjak. To će nam na kraju pokazati koliko je rekonstrukcija ambiciozna i kakav je odnos snaga u vladajućoj koaliciji. Hoće li Plenković mijenjati samo HDZ-ove ili ima snage mijenjati i HNS-ove ministre”, istaknuo je Rajko Ostojić koji je  postavio pitanje koje tišti većinu HDZ-ovaca, ali se  ne usude  o tome javno govoriti.

Predsjednik SDP-ovog Savjeta za visoko obrazovanje, znanost i inovacije Emil Tafra rekao je kako su rezultati ovogodišnje državne mature, iako se za sada još uvijek ne znaju konačni nego privremeni rezultati, vrlo zabrinjavajući.

“Dodatno je zabrinjavajuće to što se radi o nastavku negativnog trenda, kojeg su već odavno predvidjela PISA testiranja. Želim podsjetiti da je još 2014. g. za vrijeme SDP-ove Vlade predviđeno provođenje Cjelovite kurikularne reforme, koje je trebala temeljito promijeniti obrazovni sustav. Nažalost ta reforma je zaustavljena od idućih Vlada HDZ-a i Mosta, zbog izmišljenih ideoloških razloga, a na štetu budućih generacija naše djece”, istaknuo je Tafra te dodao kako sadašnja Vlada HDZ-a i HNS-a predstavlja da je Škola za život zapravo Cjelovita kurikularna reforma, a nažalost radi se samo o kozmetičkoj promjeni dijela sadržaja koja je praćena snažnom promotivnom kampanjom.

“Bez ozbiljne i temeljite Cjelovite kurikularne reforme ne možemo očekivati promjenu negativnih trendova u hrvatskom obrazovnom sustavu,” zaključuje Emil Tafra.

Foto: HRT

Facebook Comments