Umirovljenika iz Pule tukao i pripadnik Hrvatske vojske: Ministarstvo obrane se ispričalo i najavilo oštre sankcije

Umirovljenika iz Pule tukao i pripadnik Hrvatske vojske: Ministarstvo obrane se ispričalo i najavilo oštre sankcije

Pulski umirovljenik, 67-godišnji, Evelino Vale opisao je nevjerojatno bezobziran i brutalan napad trojice mladića na njega jučer ujutro na terasi  jednog kafića na Danteovom trgu u centru Pule gdje je za vlasnike kafića čuvao inventar.

Na pitanje kako ste, Evelino je rekao: “Nikako”. Potom je opisao brutalan napad mladića, pišu vijest.hr.

“U 6:10 sati, 6:15, došli su njih troje i počeli ljuljati hrvatsku i istarsku zastavu. Ja sam im rekao, ‘dečki, molim vas, pustite zastavu na miru i idite svojim putem’. Ovaj jedan je pitao kada će se otvoriti kafić i otišao pogledati tamo. Ja sam mu rekao u 8.30h. Nakon toga su otišli i nakon sat vremena su se vratili. Jedan me počeo lupati, najprije po glavi gdje se vidi jedna čvoruga, a potom i iza. Kada sam se digao, bacio je stolicu na mene. Kad sam bježao, onda sam tamo pao dolje pa su me počeli lupati s cipelama” rekao je Vale te rekao kako je tada prvi puta vidio napadače.

“Ranije mi ništa nisu rekli i bez riječi su me počeli mlatiti. Stavili su kapuljaču na sebe i počeli me mlatiti”, rekao je Vale te dodao da je potom pobjegao prema zaštitaru Pošte jer se nada da će ga on zaštititi jer ima pištolj.

“Da sam imao pištolj ubio bi ih svu trojicu na licu mjesta”, kazao je umirovljenik. Otkrio je da su mu slomljena tri rebra i da mu je slomljena ruka i dodao je da ga je strah i da je ovu noć slabo spavao.

Pripadnik Hrvatske vojske koji je bez ikakvog povoda napao nesretnog umirovljenika

Jedan od huligana koji su Puli napali starijeg gospodina je pripadnik Hrvatske vojske. O svemu se oglasio i MORH čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Prema informacijama dobivenim od strane nadležnih državnih tijela, postoje osnove sumnje kako je jedan od trojice napadača, pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji je izvan radnog vremena, izvan redovne djelatne službe sudjelovao u napadu na stariju osobu.

Ako se kriminalističkim istraživanjem utvrdi da je pripadnik Hrvatske vojske počinitelj kaznenog djela, pokrenut će se kazneni i stegovni postupak koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe.

Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska najoštrije osuđuju napad u Puli i oštro sankcioniraju bilo kakav oblik nasilja. Riječ je o izdvojenom slučaju neprimjerenog ponašanja koje smatramo nedopustivim.

Ovim putem, Ministarstvo obrane izražava žaljenje zbog predmetnog događaja i upućuju isprike zbog nedopustivog ponašanja pripadnika OS RH”, ističe se u priopćenju.

Na slici: Predstavnici  Hrvatske vojske posjetili su ozlijeđenog  umirovljenika

Foto:MORH