Božinović tvrdi da Index i Duhaček obmanjuju javnost: Novinar je uhićen zbog neodazivanja na poziv policije

Božinović tvrdi da Index i Duhaček obmanjuju javnost: Novinar je uhićen zbog neodazivanja na poziv policije

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je uhićenje novinara portala Index.hr Gordana Duhačeka.

“S obzirom na ove medijske napise, ja bih želio reći da gospodin nije priveden u policijsku postaju zbog svojih objava na Twitteru, već zbog činjenice da se nije odazvao na poziv policije. Kao što znate, svaki građanin se dužan odazvati na poziv policije bez obzira na to koju funkciju obavlja”, kazao je Božinović.

Božinović je istaknuo kako je policija postupala u okviru svojih nadležnosti. “Gospodin je danas bio na Prekršajnom sudu, za jedno djelo je proglašen krivim, a za drugo će odluka biti donesena u idućih nekoliko dana”, dodaje.

Božinović je još jednom naglasio kako nije priveden zbog svojih objava na Twitteru, već zbog toga što se nije odazvao pozivu policije. “Izveden je pred Prekršajni sud zbog činjenice da nema prebivalište u Republici Hrvatskoj”, istaknuo je.

“Činjenica je da je za jedno djelo vezano uz omalovažavanje policijskih službenika osuđen. Policija ima pravo provoditi istraživanje i ima pravo sumnjati u počinjenje nekakvog djela. Nema nikakvog zastrašivanja bilo koga”, dodaje.

Na kraju je kazao kako policija često postupa kad su u pitanju prijetnje i uvrede novinarima. “Nema razlike kad je u pitanju postupanje policije prema bilo kome”, kazao je Božinović.

Podsjetimo, Duhaček tvrdi da se javio policiji.

“Ja sam iz obiteljskih razloga bio u BiH. U subotu su mi na granici skrenuli pažnju da postoje nalozi, dali su mi dva papira. Drugi je bio da se moram javiti u Heinzelovu u ponedjeljak. Ja sam jučer bio u Heinzelovoj, nudio se da razgovaram, rekao sam da putujem. Tu piše da se može opravdati nedolazak. Meni je policajac u Heinzelovoj rekao da je sve u redu, da mogu putovati i da se javim policiji kad se vratim”, rekao je Duhaček čiju verziju  događaju  u svojim izvješćima  ponavlja i Index.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina