Vučić se iz srca New Yorka okomio na Hrvate: Nismo anđeli ni sveci, ali nismo pravili Jasenovac. Poslao poruku Škori

Vučić se iz srca New Yorka okomio na Hrvate: Nismo anđeli ni sveci, ali nismo pravili Jasenovac. Poslao poruku Škori

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ocijenio je u utorak, komentirajući anketu HRejtinga koju je objavio HTV o odnosima Srbije i Hrvatske, kako Hrvati imaju “nepogrješiv njuh” da svakog tko radi u interesu Srbije stave na prvo mjesto kao svog protivnika.

Vučić je srbijanskim novinarima poslije sastanka s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel na rubu Opće skupštine UN-a rekao kako bi Hrvati sve najljepše govorili o njemu “da je Srbija slaba i unižena, da se klanja za ono što nije učinila”.

“A pošto (Srbija) ekonomski snaži i drži do sebe, onda sam, naravno, ja kriv” rekao je Vučić u povodu ankete HRejting po kojoj za aktualne srpsko-hrvatske odnose Srbiju kao odgovornu vidi 39 posto anketiranih, 23 posto tvrdi da je Hrvatska manje odgovorna, dok 25,7 posto drži podjednako odgovornim i Srbiju i Hrvatsku, pišu 24sata.

Hrvati, rekao je Vučić, imaju “nepogrješiv njuh” za onog tko radi u interesu Srbije i uvijek će ga, kaže, staviti na prvo mjesto kao svog protivnika. “S oduševljenjem sam to ispratio”, ironično je rekao Vučić na pitanje novinara da prokomentira to što je navodno bila glavna vijest u Hrvatskoj.

“Za svakoga tko je dobar srpski predsjednik – uvijek će ga staviti na prvo mjesto kao svog protivnika i ja sam im na tome zahvalan. Nepogrješiv nos imaju za to da vam jasno i nedvojbene pokažu tko je taj koji dobro radi za Srbiju”, naglasio je Vučić.

Komentirajući ocjene i poruke predsjedničkog kandidata Miroslava Škore o prošlosti i budućnosti, Vučić je, rekao kako “tom pjevaču ili što li je već”, želi poručiti da pročita knjige iz psihologije i vidjet će da “o budućnosti uvijek pričaju oni kojima je prošlost čista, a inače o budućnosti najmanje pričaju i na prošlost se vraćaju oni kojima je savjest nemirna i koji imaju nešto za oprati iz prošlosti”.

Vučić je rekao kako se, glede Srba i Srbije, “malo toga ima što za prati” pa se vratio na logor Jasenovac.

“Nismo anđeli ni sveci. Da li je bilo naših grešaka i naših ljudi koji su činili zločine. U odnosu njih – i anđeli i sveci. I nismo mi pravili Jasenovac nego oni. I nemoj oni nekoga ga vraćaju u prošlost jer mi želimo pričati o budućnosti, a ako žele pričati o prošlosti – onda su u teškoj poziciji da bi se o tome govorilo. Zato je bolje da se priča o budućnosti”, rekao je Vučić.

Foto: Andrej Cukić/Hina

Facebook Comments