Fred Matić vrijeđa HDZ-ovku Kolindu, a podržava Dubravku Šuicu: Naša kandidatkinja nije nešto vrijedna, ali je vrijeđati ne damo

Fred Matić vrijeđa HDZ-ovku Kolindu, a podržava Dubravku Šuicu: Naša kandidatkinja nije nešto vrijedna, ali je vrijeđati ne damo

Kandidatkinja Hrvatske za potpredsjednicu Europske komisije Dubravka Šuica danas će izaći pred Odbor za ustavna pitanja Europskog parlamenta koji će nakon trosatnog saslušanja donijeti odluku hoće li je podržati za tu funkciju na koju je Šuicu predložila nova predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, prenosi N1.

Dan prije saslušanja u Bruxellesu, Dubravka Šuica je pred zgradom Europskog parlamenta gledala Linđo dubrovačke udruge. Prije njihova nastupa novinarima je jasno dala do znanja da o drugim temama nema namjeru razgovarati.

Potencijalna potpredsjednica za demografiju i demokraciju pred članove Odbora za ustavna pitanja i Odbora za rad i socijalnu politiku izlazi u četvrtak u 18:30. Šuica će imati uvodno i završno izlaganje, a 25 zastupnika postavit će joj pitanja, koja su unaprijed dogovorena u političkim grupacijama.

“Naravno da će biti izazovno, naravno da će biti teških pitanja. Imamo zastupnike koji su poput aktivista pa postavljaju pitanja koja se dosad na taj način nisu postavljala u parlamentu”, otkrila je Danuta Hubner, poljska zastupnica u Europskom parlamentu, AFCO.

Što od hrvatske kandidatkinje očekuju njezini hrvatski kolege u Europskom parlamentu?

“To je na samoj gospođi Šuici, kako se pripremila. Što se nas tiče bit ćemo kritični, ali ćemo biti svakako pozitivni. Možda bi mogao parafrazirati jednu izjavu iz jednog filma: ‘Naša kandidatkinja nije nešto vrijedna, ali je vrijeđati ne damo'”, kazao je europarlamentarac (SDP/S&D) Fred Matić, javlja Dnevnik.hr.

Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina