Langer protiv Miletića: On je potpuno nesposoban, nije bio u stanju voditi kafić od sedam kvadrata

Langer protiv Miletića: On je potpuno nesposoban, nije bio u stanju voditi kafić od sedam kvadrata

Sudski spor između rock glazbenika i političara Bruna Langera i gradonačelnika Pule Borisa Miletića komentirao je Langerov odvjetnik, njegov prijatelj i bivši političar Marino Folo. Miletić je Langera tužio zbog izjave Glasu Istre, u kojem je navodno insinuirao da je Miletić vlasnik kafića “Murano”, prenosi Glas Istre.

Langer je za Glas Istre rekao: “Ja nikoga ne mrzim, a najmanje njega. Ali ako nije uspješno mogao voditi kafić na Lungomareu prije nego je postao gradonačelnik, kako je mislio uspješno voditi grad? Sedam kvadrata kafića je odveo u propast. Pa kamo je onda mogao odvesti ovaj grad? Dakle, djela pokazuju – bio si mladi poduzetnik, propao si i zatvorio si kafić. Dečko, nisi bio sposoban voditi kafić”.

Folo je naveo da se Langer u intervjuu za Glas Istre Borisu Miletiću obraćao isključivo kao gradonačelniku te da niti na jednom mjestu nije insinuirao da je Miletić vlasnik kafića “Murano”, već samo da ga je vodio zajedno sa svojom bivšom djevojkom Katarinom Dobronić. Folo smatra da je gradonačelnik javna osoba te da mora znati pretrpjeti kritiku

“Mi nigdje ne tvrdimo da je Miletić bio vlasnik, već želimo dokazati da je sudjelovao u vođenju kafića. On je posluživao i naplaćivao piće, a za te tvrdnje imamo svjedoke”, rekao je Folo.

Naglasio je da Bruno Langer ima pravo iznositi svoje mišljenje o gradonačelniku kao javnoj osobi jer je to svrha demokracije, dodajući da ga za nesposobnost nerijetko prozivaju i brojni oporbeni političari. Iz tog razloga, Folo je zatražio da se kao svjedoci ispitaju i neki istarski političari, što je sutkinja prihvatila. Tako će se zbog “slučaja kafić” u narednim ročištima pred sutkinjom naći i SDP-ovci Sanja Radolović i Vili Bassanese, HNS-ovka Kristina Bulešić, HDZ-ovci Jurica Šiljeg i Petar Ćurić te Damir Kajin.

Tražili i psihijatrijsko vještačenje nad Miletićem

Iako je Bruno Langer uoči ročišta najavio da će tražiti psihijatrijsko vještačenje pulskog gradonačelnika, sutkinja je to odbila, rekavši da bi takav zahtjev eventualno mogla odobriti da je druga strana dostavila popratnu medicinsku dokumentaciju. Langer je naveo da ima 70 godina i da ga dosad nitko nije tužio, pa ni u doba najžešćeg komunizma, kada je kako kaže, govorio svašta.

Langer: IDS-ovci su me prozvali fašistom

“Svojevremeno je IDS-ovac Emil Soldatić stranku kojoj sam pripadao nazvao profašističkom, a mene fašistom. Stranka je pokrenula spor, a Soldatić je oslobođen upravo iz razloga što političar političaru može svašta reći”, naveo je Langer. Langer je pripadao Istarskom socijaldemokratskom forumu.

Foto: Daniel Sponza/Hina