Branko Bačić potvrdio da će autore spornih poruka izbaciti iz HDZ-a: Ima imena koja su poznata široj javnosti

Branko Bačić potvrdio da će autore spornih poruka izbaciti iz HDZ-a: Ima imena koja su poznata široj javnosti

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nakon sastanka Predsjedništva stranke je najavio da će se s onima koji su širili govor mržnje u zatvorenim WhatsApp i Viber grupama obračunati stranački ogranci i časni sudovi. Javnost zanima tko su ljudi kojima prijeti izbacivanje iz HDZ-a.

O svemu je u Dnevniku Nove TV govorio predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, Branko Bačić. Rekao da je dobra odluka Predsjedništva HDZ-a da verbalnom nasilju nema mjesta u političkoj stranci.

”Takvo verbalno nasilje ne može stanovati ni u hrvatskom društvu. Stoga je dobro da takve članove koji prijete, vrijeđaju, sankcioniramo i udaljimo iz HDZ-a i stoga će ta odluka dobro doći i u kampanji Kolinde Grabar-Kitarović”, rekao je Bačić i time potvrdio izbacivanje članova iz stranke.

Dodao je da je Predsjedništvo zadužilo lokalne čelnike gradskih i županijskih organizacija da se, sukladno statutu, sankcionira članove koji pišu ”takve grozne objave i poruke”.

Bačić je otkrio i da su među HDZ-ovcima koji su pisali neprimjerene poruke u WhatsApp i Viber i poznata imena. ”Ima imena koja su poznata široj hrvatskoj javnosti. Moram reći da je za mene to bilo iznenađenje”, kazao je.

Objasnio je da sada slijedi postupak pred časnim sudom HDZ-a koji će ”jasno odgovoriti na takva podmetanja koja su naštetila HDZ-u i prije, a da to nismo znali”.

”HDZ je prejak”, kratko je odgovorio Bačić na pitanje da komentira činjenicu da među HDZ-ovim članovima ima i onih koji podržavaju Miroslava Škoru, Predsjedničina protukandidata. ”Takav način postupanja ne može proći u HDZ-u i onima koji drže da su drugi kandidati bolji – vrata su širom otvorena”, poručio je Bačić.

Foto: Edvard Šušak/Hina