Kako je mladi policajac usmrtio nesretnu staricu: Svjedoci progovorili o šokantnoj sceni

Kako je mladi policajac usmrtio nesretnu staricu: Svjedoci progovorili o šokantnoj sceni

Državni odvjetnik naložio je dodatna vještačenja kako bi se utvrdio tijek i sve okolnosti prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala pješakinja u Poreču na Badnjak kada je oborilo službeno policijsko vozilo, izvjestila je PU istarska. Nesreća se dogodila u 18,30 sati kada je 24-godišnji policijski službenik upravljajući službenim automobilom Ford Focus kolnikom ulice Mate Vlašića, prednjim dijelom vozila udario u 72-godišnju pješakinju koja je prelazila cestu. Ženi je pružena liječnička pomoć na mjestu nesreće gdje je zbog teških ozljeda preminula u 19,20 sati, izvjestili su.

Očevid prometne nesreće obavio je županijski državni odvjetnik koji je naložio dodatna vještačenja kako bi se utvrdili tijek i okolnosti nesreće. Tijelo preminule prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice gdje će po nalogu nadležnog državnog odvjetnika biti obavljena obdukcija. Policijska uprava istarska izražava sućut obitelji preminule, navode u priopćenju.

Kao izvještava Glas istre, poginula je 72-godišnja pješakinja Ines Rupenović, a dodatna vještačenja je naložio županijski državni odvjetnik Eddy Putigna. Dodatna vještačenja bi trebala utvrditi je li policajac udario u ženu na pješačkom prijelazu ili van njega. Nadalje, važno je kojom je brzinom vozio, je li je mogao vidjeti, a ako i jest da li se mogao pravodobno zaustaviti. Ako se i utvrdi da se sve dogodilo van pješačkog prijelaza ne znaci da nije ostvario kazneno djelo.

Nekoliko je osoba iz kafića vidjelo kada je žena nakon udarca doslovno bačena u zrak i preko automobila pala iza njega na kolnik. Ujedno, poznata je činjenica da je žena neposredno prije sraza bila u kafiću i kupila cigarete koje su nakon sudara pronađene blizu pješačkog prijelaza. Vlasnik kafića, koji je kada je čuo udarac automobila potrčao je odmah prema mjestu događaja, o čemu svjedoči i video snimak iz njegovog lokala. Pored njega u pomoć ženi priskočilo je još osoba. Ubrzo je došla i Hitna pomoć koja je oko 40 minuta reanimirala ženu, ali bezuspješno. Policajac koji je upravljao automobilom je bio u šoku i govorio da je nije vidio, navodi Glas Istre.

Foto: Damir Senčar/Hina