Nikola Grmoja tvrdi da je Milijan Brkić imao ključnu ulogu u dogovaranju koalicije HDZ-a i HNS-a: Nema razlike između Kovača i Plenkovića

Nikola Grmoja tvrdi da je Milijan Brkić imao ključnu ulogu u dogovaranju koalicije HDZ-a i HNS-a: Nema razlike između Kovača i Plenkovića

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja u utorak je ustvrdio da je zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić bio ključan u dogovaranju koalicije HDZ-a i HNS-a, navodeći kako je za vrijeme Vlade Tihomira Oreškovića i bivši čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko pregovarao s HNS-om i SDSS-om.

Grmoja je na konferenciji za novinare u Saboru rekao kako je još 2017. tvrdio da je Brkić bio ključan u dogovaranju koalicije HDZ-a i HNS-a, te da ga je čelnik HNS-a Ivan Vrdoljak tada optuživao da laže i širi “fake news” iako se na kraju, ističe, pokazalo točnim sve što je govorio. “Sada se svi odmiču od HNS-a, a prije desetak dana su svi oni glasali za tu koaliciju kada je bio opoziv Blaženke Divjak. Ni Miro Kovač, ni Milijan Brkić, ni Davor Ivo Stier nisu glasali za raskid koalicije nego za ostanak Divjak u Vladi tako da mi je smiješna ta prepirka”, komentirao je Grmoja aktualne svađe u HDZ-u, prenosi N1.

Grmoja smatra kako u HDZ-u “nema nikakve nove struje” jer predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića zbog koalicije s HNS-om sada napada Miro Kovač koji se također kandidirao za predsjednika HDZ-a. a i sam je bio dio tog dogovora. “Plenkovića napada i zbog Istanbulske konvencije, a svi se sjećamo da je zajedno s Kolindom Grabar-Kitarović napadao SDP-ovu Vladu jer nije ratificirana Istanbulska konvencija“, naglasio je Grmoja.

Unutar HDZ-a, dodao je, svađaju se i oko toga tko je bio za, a tko protiv koalicije s Mostom, ali ne želi, kako kaže, biti sudac i utvrđivati tko laže, iako je siguran da će se do kraja kampanje u HDZ-u “čuti još puno gluposti”. “Tako smo jučer mogli čuti da je Krešo Beljak demokršćanin. Vjerojatno ćemo slušati i rasprave je li Josip Broz Tito u HDZ-u ili nije, a ja bih podsjetio da je 96 tisuća članova SKH prešlo u HDZ, pa ako je Tito igdje, onda je u HDZ-u“, rekao je Grmoja.

Ustvrdio je kako su odmah po formiranju Oreškovićeve Vlade počeli pregovori HDZ-a s HNS-om i SDSS-om. “Ja sam poznat kao najveći Plenkovićev kritičar u Saboru, ali prigovori na njega te vrste ne stoje jer su svi oni pregovarali i s HNS-om i sa SDSS-om“, zaključio je.

Inače, ‘mostovci’ su na na konferenciji za novinare apelirali za spas Sisačko-moslovačke županije koju su HDZ i SDP, ističu, posve uništili.

Mostov vijećnik u Skupštini te županije Milan Brigljević upozorio je kako župan i njegovi zamjenici te saborski zastupnici koji žive na području županije glasuju protiv razvojnih projekata, ništa ne čine da se kritična situacija počne rješavati. “Naša je županija napuštena i ostavljena da propadne. Župan i lokalni HDZ pokušavaju sve uvjeriti da u županiji teče med i mlijeko, a županija ne podmiruje svoje obveze, župan i njegove službe krše zakon i financijska pravila na svakom koraku, dok saborski zastupnici vladajućeg HDZ-a iz naše županije brane takvu politiku ili se uopće ne primjećuju u Saboru jer su poslušnici partije, a ne predstavnici i zaštitnici naroda“, istaknuo je Brigljević.

Foto: Admir BULJUBAŠIĆ/HINA/