Šarlatanska izjava aktivistice Grete Thunberg: Nije se testirala na koronavirus, ali zna da ga je preboljela

Šarlatanska izjava aktivistice Grete Thunberg: Nije se testirala na koronavirus, ali zna da ga je preboljela

Greta Thunberg je na društvenim mrežama objavila kako su ona i njezin otac imali simptome Covida-19 nakon što su se vratili s puta iz srednje Europe. Dodala je da je u samoizolaciji provela protekla dva tjedna, no da nije testirana na virus.

„Iznimno je vjerojatno da sam ga imala, ako se uzmu u obzir simptomi i okolnosti“, zaključila je.  Zanimljivo je  da mlada aktivistica, koja  zagovara znanstveni pristup, nije  išla na testiranje  nego je poput  “vidovitog Milana” lakonski zaključila da je vrlo vjerojatno  imala koronavirus.   Neozbiljno i neodgovorno za jednu aktivisticu koja je na svoja nejaka mlada leđa preuzela odgovornost za  spas naše planete.

I hrvatski ministar Tomislav Coric primio je Gretu Thunberg Foto: Oliver Hoslet/EPA/Hina

Greta Thunberg je još  naglasila  kako brze i opsežne ekonomske i društvene mjere uvedene radi borbe protiv širenja koronavirusa pokazuju kako je moguće brzo djelovanje i po pitanju klimatskih promjena.

„Koronavirus je grozan događaj… ništa pozitivno se neće dogoditi iz njega“, rekla je švedska tinejdžerica za zakladu Thomson Reuters u razgovoru vođenom putem interneta.

„No pokazala se jedna stvar – kad smo u krizi, možemo hitro donijeti odluku da nešto učinimo i brzo djelovati“, rekla je 17-godišnja Thunberg, pokretačica štrajkova školaraca protiv klimatskih promjena koji su se proširili svijetom.

Foto: Oliver Hoslet/EPA/Hina