Je li se njemački ministar ubio zbog koronavirusa: Što je napisao u oproštajnom pismu

Je li se njemački ministar ubio zbog koronavirusa: Što je napisao u oproštajnom pismu

Thomas Schäfer, ministar financija njemačke savezne  države Hesse,  pronađen je  mrtav.  Policija sumnja da je Thomas Schäfer počinio samoubojstvo.  Njegovo tijelo je pronađeno na željezničkoj  pruzi u blizini i Wiesbadena.

Istražitelji su rekli kako je istragom na mjestu potvrđen identitet  ministra Schäfera.

Političar je ostavio oproštajno pismo, izvijestio je njemački dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung pozivajući se na izvore bliske istrazi. U oproštajnom se pismu navode Schäferovi razlozi za poduzimanje koraka, piše Deutsche Welle.

Ministar Schäfer se u posljednje vrijeme često   pojavljivao u javnosti  i  objašnjavao kako će ova bogata savezna država reagirati na   gospodarsku krizu koja je izazvana pojavom koronavirusa.

Schäfer je bio član stranke kancelarke Angele Merkel, desničarski kršćanski demokrati (CDU). U državnoj politici Hessa bio je aktivan više od dva desetljeća i bio je ministar financija gotovo 10 godina.

Očekivalo se da će Schäfer naslijediti  premijera Volkera Bouffiera, ako bi  on odustao od  kandidture na ponovnim izborima 2023. godine.

U izjavi Bouffier je rekao da je vodstvo države vijest primilo s “tugom i nevjericom”.

Bouffier je također rekao da je Schäfer  bio zabrinut i  u stresu zbog pandemije koronavirusa.

“Njegova glavna briga bila je može li uspjeti ispuniti ogromna očekivanja stanovništva, posebno u pogledu financijske pomoći”, rekao je Bouffier u nedjelju. “Za njega očito nije bilo izlaza. To nas je šokiralo.”

Šefica CDU-a u odlasku Annegret Kramp-Karrenbauer rekla je da je Schäferova iznenadna smrt “šokirala sve nas” u stranci. “To nas je pogodilo i ostavilo nas tužne i zaprepaštene”, napisala je na Twitteru, javlja Deutsche Welle.