Kontroverzna izjava Alemke Markotić: Ako netko umre tko ima leukemiju i koronavirus, on je umro od koronavirusa

Kontroverzna izjava Alemke Markotić: Ako netko umre tko ima leukemiju i koronavirus, on je umro od koronavirusa

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ‘dr. Fran Mihaljević’, prof. dr. sc. Alemka Markotić bila je gošća emisije Nedjeljom u 2. Na pitanje voditelja kako se nosi s epitetom nacionalne junakinje odgovorila je:

“Ne doživljavam se tako, pa ni moj tim iz stožera. Mi smo profesionalci, samo radimo svoj posao i to je to. Preuzeli smo odgovornost, ne samo u stručnom i organizacijskom smislu, nego i u području komunikacije prema ljudima. To je sada velika obveza. Velika je stvar ako smo uspjeli istovremeno smiriti ljude i upozoriti ih na opasnosti.”

“Danas je Cvjetnica, to je proslava Isusova dolaska u Jeruzalem, a za tri dana su ga htjeli razapeti. Nadam se da mi nećemo završiti tako.”

“Važno je da možete stajati iza onoga što govorite i radite”, javlja Index.

Voditelj je pitao gošću kako znamo da je netko umro od koronavirusa ako  je imao i druge kronične bolesti.

“To je dobro pitanje, da je osoba bila zdrava, možda ne bi umrla od ove nove bolesti. Možda bi preživjela i  da je dobila teži oblik bolesti.  To su nagađanja.  Znamo da  ove bolesti za većinu rizičnih skupina predstavljaju rizik. Ako ste zdrav i  mlad, vi ćete preživjeti sve ovakve zarazne bolesti. Ako imate određene bolesti, onda se morate čuvati”, rekla je doktorica Alemka Markotić.

Zatim je voditelj  pitao  od čega je netko umro ako ima leukemiju  i dobije  koronavirus. Je li umro od leukemije ili od koronavirusa?

“Umro je od virusa korone, a leukemija je tome pomogla”, izjavila je doktorica Alemka Markotić