Bulj traži od Milanovića da se ispriča HOS-ovcima: General Sačić mu prigovara da je bježao od puške k’o vrag od tamjana

Bulj traži od Milanovića da se ispriča HOS-ovcima: General Sačić mu prigovara da je bježao od puške k’o vrag od tamjana

Saborski zastupnik Miro Bulj (Most) sramotnom je u srijedu nazvao izjavu predsjednika države Zorana Milanovića da HOS-ovu spomen ploču koja je iz Jasenovca premještena nedaleko od Novske, treba maknuti i negdje baciti, te je zatražio da se ispriča svim HOS-ovcima.

“Tražim da se ispriča svim HOS-ovcima, poglavito poginulima, obiteljima i majkama mojih suboraca koji su od Vukovara do Dubrovnika branili hrvatsku državu na najtežim ratištima u Domovinskom ratu”, rekao je Bulj u saborskoj raspravi na drugu temu, javlja Direktno.

Ustvrdio je kako se, kad svi pozivaju na zajedništvo, u Jasenovcu na komemoraciji “doslovno dijeli hrvatski narod”.

“Moram osuditi izjavu predsjednika Republike koji je na tragu onoga što je napravio Andrej Plenković i ‘šarafciger’ koalicija s HNS-om i Pupovcom, izjavio da HOS-ovu ploču treba skinuti i baciti”, rekao je Bulj prozivajući Milanovića da je prema hrvatskim braniteljima nastavio politiku bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Plenkovića.

Izjave aktualnog predsjednika Zorana Milanovića na 75. obljetnici proboja posljednjih zatvorenika u Jasenovcu za Direktno je komentirao general Željko Sačić.

“Poslušao sam izjavu aktualnog predsjednika Milanovića u Jasenovcu i moram priznati da sam neugodno iznenađen njegovim otvoreno neprijateljskim stavom prema onima koji su žrtvovali svoj život za domovinu Hrvatsku 90-ih godina, u isto vrijeme kad je on pod dojmom neke druge ideologije bježao od puške k’o vrag od tamjana. Nije mu palo na pamet da stane na put velikosrpskoj i JNA agresiji pod zvijezdom petokrakom i četničkom kokardom”, rekao je Sačić.

Kako ističe Sačić, aktualni hrvatski predsjednik “s povijesne distance pljuje po žrtvi hrvatskih mladića” u Domovinskom ratu.

“Danas s te povijesne distance može bez ikakve rezerve pljuvati po žrtvi hrvatskih mladića koji su osjetili da treba braniti hrvatski narod. Hrvatska, razoružana od Račana i ostalih, nije bila spremna i organizirana nametnuti rat agresoru. Osim jakih snaga MUP-a koje su bile nedostatne, tu su bili dragovoljci, domoljubi koji su htjeli zaštititi život Hrvata i svih koji ovdje žive. Dobro je došao takav mladić s puškom u ruci, u trapericama i tenisicama. Tada sam bio u MUP-u i nije bilo važno kakvu majicu ili parolu je netko imao. Bilo nam je važno da je iza nas, kraj nas ili uz nas čovjek koji je u stanju pružiti otpor neprijatelju. Igrom slučaja i plana, taj neprijatelj ispred nas nosio je zvijezdu petokraku i četničku kokardu”, dodao je general.

Zaključno, Sačić je istaknuo da je Milanovićeva izjava o ploči HOS-a na sramotu svih onih koji su mu dali glas.

“Bogu hvala da je bilo tih mladića u odori HOS-a koji su branili hrvatski narod. Sramotno je da danas po hrvatskoj žrtvi pljuju oni koji su bježali i, simbolično rečeno, dezertirali. To je na sramotu svih onih koju su mu dali glas”, zaključio je Sačić.

Foto: Hina

Facebook Comments