Glas poduzetnika reagirao na napade iz “prisilnog HOK-a”: Uzimate članarinu, a ništa niste napravili

Glas poduzetnika reagirao na napade iz “prisilnog HOK-a”: Uzimate članarinu, a ništa niste napravili

Udruga Glas poduzetnika u ovom momentu okuplja članove oko 8000 tvrtki i obrta, naglašava Hrvoje Bujas, čelnik novoosnovane udruge referirajući se na izjave Vilima Buljevića, predsjednika Udruge obrtnika Split. Buljević je, podsjetimo, među ostalim rekao kako je Glas poduzetnika brzinski sklepana skupina marginalaca preko Facebooka, te da bi dalje trebali ostati po strani.

Iz Udruge mu, pak, odgovaraju kako im sigurno nije namjera ostati po strani “jer da jesmo, a i da su drugi pojedinci i dobrovoljne udruge iz privatnog sektora ostale po strani, sada ne bi imali otpis poreza na dohodak i doprinosa, već odgodu, što je HOK pozdravio kad su izašle prve mjere Vlade u javnost.”

– Sada ne bismo imali plaćanje PDV-a po naplati, već kao i do sada po poslanoj fakturi, što vi desetljećima niste niti tražili, a kamoli uspjeli ishodovati, sad bi se plaćala akontacija na dobit itd. itd. Vidite što može napraviti neovisna o politici i jaka i složna udruga kao što je UGP, a kao Inicijativa smo startali prije 40-tak dana, te kao Udruga prije nešto više od dva tjedna – poručuju iz Glasa poduzetnika, javlja Slobodna Dalmacija.

– Vilim Buljević nas proziva ispred Hrvatske obrtničke komore, one iste “prisline” komore koja već desetljećima uzima članarinu, a svojim članovima ne omugućava praktički ništa, osim odabranima i onima koji dobivaju stalna primanja, dnevnice, poslove i privatne zabave s novcem članova – ističe se, među ostalim, u priopćenju kojeg potpisuje Hrvoje Bujas.

Dodaje se kako Buljevićev komentar pokazuje strah za fotelje i kako su oni koje on naziva “marginalcima” vlasnici uspješnih tvrtki i obrta te trenutno samo njih dvadeset iz užeg vodstva zapošljava preko 250 ljudi. Bujas dodaje kako su među istaknutim članovima Udruge doktori ekonomije sa Oxforda kao npr. Vuk Vuković, vrhunski pravni stručnjaci sa odvjetničkim uredima od po 20 zaposlenih, kao Andrej Šooš Maceljski, ili recimo budući doktor Dražen Oreščanin, vlasnik tvrtke Poslovna inteligencija sa 120 zaposlenih…

– Ja osobno sam suvlasnik tvrtke Pravi Klik koja stoji iza brenda Crno Jaje i GoHome sa 20 zaposlenih – odgovara Bujas splitskom predsjedniku Udruge obrtnika i zaključuje: “UGP je očito taknuo žicu svih onih koji desteljećima nisu napravili ništa za svoje članove i za društvo u cijelini i parazitiraju na našoj grbači. Zato mi u UGP-u uopće nemamo članarinu, financirat ćemo se iz donacija, a nikad nećemo prestati zahtijevati da HOK i HGK postanu dobrovoljne organizacije, pa neka na tržistu nađu svoj prostor, a ne da su kao sada parafiskalni i prisilni namet!”

Foto: N1

Facebook Comments