Sjećate li se hrvatskog doktora koji je obolio od koronavirusa: Manje je poznato da je teški bolesnik

Sjećate li se hrvatskog doktora koji je obolio od koronavirusa: Manje je poznato da je teški bolesnik

U Hrvatskoj su u subotu zabilježena dva novozaražena pacijenta, a sve je više izliječenih od koronavirusa. S nekima od njih smo i razgovarali.

Doktor Većeslav Bergman prebolio je koronavirus. Ima transplantirano srce, rizična je skupina. Sredinom ožujka dobio je temperaturu. Stanje mu se pogoršalo na dan potresa u Zagrebu.

“Horor je trajao jedno 10 dana. 10 dana visoke temperature, groznice, povraćanja, nemoći, užasne glavobolje, ne znate je li gori dan ili noć. Posljedice bolesti osjećam još i dalje. Moja poruka svima koji su razmišljali kao i ja – nažalost moje iskustvo je bilo puno loše, s koronom možete proći na tri načina – to je lutrija“, kaže stomatolog Većeslav Bergman, javlja NovaTV.

Zanimljivo je da  su o bolesti  Većeslava Bergmana pisali  i neki  hrvatski mediji, a neki su napadno minorizirali da je zapravo teški bolesnik.

Od virusa se izliječio i postolar Damir Korman. Na posao se vratio prošli tjedan. I kod njega su posljedice bolesti, kaže, još uvijek vidljive.

“Jedino što moram još uvijek paziti na pluća jer su još slaba, nisu se dovoljno oporavila tako da su se malo i prioriteti promijenili. Malo više razmišljaš o zdravlju a malo manje o nekim drugim stvarima“, kaže Damir Korman, postolar.

A kako bi novozaraženih bilo što manje, svi trebamo razmišljati o tri osnovne stvari s kojima živimo u novoj normali, higijena, dezinfekcija i socijalna distanca.

Foto: Screenshot/Nova TV

Facebook Comments