Bernardić ponovio da ni u najgoroj noćnoj mori neće s HDZ-om u veliku koaliciju: A što kaže za vladu nacionalnog jedinstva

Bernardić ponovio da ni u najgoroj noćnoj mori neće s HDZ-om u veliku koaliciju: A što kaže za vladu nacionalnog jedinstva

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić je ponovio da neće s HDZ-om sklapati veliku koaliciju. .

“Ne. Ni u najgoroj noćnoj mori”, rekao je Bernardić i osvrnuo se na mogućnost stvaranja vlade nacionalnog jedinstva:

“Neće biti potrebe za njom jer SDP će sa svojim partnerima iz Restart koalicije formirati stabilnu vladu i izvući zemlju iz krize”, rekao je Bernardić za RTL.

Što se tiče drugog vala koronavirusa, Bernardić ne brine ni zbog toga.

“Procjena epidemiološke situacije bila je na vladajućima. Ono što mi od njih tražimo jest osigurati uvjete za sve građane, da ravnopravno izađu na izbore. Stožer se kompromitirao jer je jedan dan govorio da su ljudi koji krše samoizolaciju bioteroristi, a odjednom mogu na izbore. Pretvoren je u izborni stožer HDZ-a”, objasnio je Bernardić.

Krešo Beljak spomenuo je koaliciju s Mostom, ali Bernardić to nikad nije vidio kao opciju.

“Nikad nismo razgovaralio toj koaliciji. Morate pitati Beljaka oko te koalicije, ali ono što vam mogu reći u ime SDP-a je da koalicija s Mostom ne dolazi u obzir. Oni su desnica.”

Može li Miroslav Škoro pomrsiti račune SDP-u ako ode s HDZ-om u koaliciju?

“To nas je iznenadilo, mogućnost da bi Škoro mogao s HDZ-om. Detalje ne znam. Vjerojatno će oko toga biti dosta riječi u kampanji, ali sasvim je sigurno da SDP ne ide u koaliciju sa strankama desnice”, ističe Bernardić.

Foto: Admir Buljubašić/Hina

Facebook Comments