Miro Bulj optužio Peović i Tomaševića da ih financira Tedeschi: Faktograf tvrdi da je to lažna vijest

Miro Bulj optužio Peović i Tomaševića da ih financira Tedeschi: Faktograf tvrdi da je to lažna vijest
Miro Bulj  tvrdi da neki mediji  pišu da  platformu Možem financira poduzetnik Emil Tedeschi. Post prenosimo u cijelosti.
“Pišu mediji da iza Možemo – politička platforma stoji kapital Emila Tedeschija. Ako je to istina Tedeschi time samo vraća uslugu ideološkim nasljednicima Partije.
Još 1988. njegovoj firmi “Rothem” Partija je osigurala početni kapital. Uz to je preko svoje druge firme Meteor paper ukrao miljun i 400 tisuća njemačkih maraka namijenjenih za obranu Sinja od agresije četnika, pobunjenih Srba i JNA.
Nema nikakvog razloga da Katarina Peović i Tomislav Tomašević bježe od činjenice da im je Tedeschi financijer. Tedeschijeva kapitala ne bi bilo da nije bilo Kati i Tomislavu drage Partije. A uz to je Emil učinio sve da Cetinska krajina bude okupirana od JNA i Kati tako drage petokrake.
Zbog nestanka novca za obranu Cetinskog kraja osobno sam podigao niz kaznenih prijava ali institucije hrvatske države nisu ništa učinile jer je Tedeschi kao što sada financira Možemo dosad obilno financirao i ostale važne aktere na političkoj sceni”, piše  Miro Bulj koji se očito pozvao na pisanje portala Dnevno.hr.

Međutim,  portal Faktograf tvrdi da je portal Dnevno.hr objavio  činjenično netočnu tvrdnju da Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic Grupe i jedan od najbogatijih Hrvata, potajno financira zeleno-lijevu koaliciju sačinjenu od šest stranaka koje odnedavno u Saboru djeluju kroz zajednički Klub zastupnika zeleno-lijevog bloka.

Faktografu je iz Atlantic grupe, kao i iz stranke Možemo, potvrđeno da ih Tedeschi nije financirao.

“Atlantic Grupa niti Emil Tedeschi osobno nikada nisu financirali nijednu političku opciju ni u jednoj od zemalja gdje kompanija posluje”, poručila je Gabrijela Kasapović, direktorica Atlantic Grupe, u odgovoru na upit Faktografa.

Prema Faktografu, doprinos širenju ove netočne tvrdnje društvenim mrežama dao je i saborski zastupnik Mosta Miro Bulj. On je na svom Facebooku, dva sata nakon izvorne objave na portalu Dnevno.hr, prozvao koaliciju Možemo za prikrivenu suradnju s Tedeschijem.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina
Facebook Comments