Marijana Puljak traži da s pozdravom ” Za dom spremni” obračuna jednom zauvijek: Zašto je pohvalila Pupovca?

Marijana Puljak traži da s pozdravom ” Za dom spremni” obračuna jednom zauvijek: Zašto je pohvalila Pupovca?

Predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak u Novom danu komentirala je obilježavanje 25. obljetnice Oluje u Kninu, odnose sa Srbijom te rad novog Sabora.

Puljak smatra da su poruke koje su uputili predstavnici državnog vrha u Kninu dobar korak naprijed.

“Poruke su primjerene ovom trenutku i događaju, bile su pomirljive i naglašavalo se to da je prošlo 25 godina od Oluje, četvrt stoljeća. Djeca rođena nakon Domovinskog rata su gotovi ljudi, imaju već svoju djecu. Dakle, cijela jedna generacija je izrasla već u miru, rat poznaju iz priče preživjelih. Zbog svih njih i nas moramo se okrenuti budućnosti i graditi jednu modernu europsku državu. Nadam se da neće ostati samo na riječima i simboličnim potezima nego da Hrvatska zaista bude država svih građana”, rekla je.

Za dolazak Borisa Miloševića u Knin kaže da je izvrstan potez te da to šalje jake poruke i srpskom i hrvatskom narodu.

“Zločin je uvijek zločin i treba ih procesuirati, na bilo kojoj strani. Zato su riječi i premijera i predsjednika ljekovite, kako kaže i Milošević. Vrijeme je da krenemo graditi državu. Trenutnu smo na dnu svih ljestvica u Europu i treba se pokrenuti i okrenuti državu u pravom smjeru”, kazala je Puljak.

Vlasti u Srbiji nisu podržale dolazak potpredsjednika Vlade iz SDSS-a u Kninu te su Miloševiću uputili oštre poruke na što je reagirao i sam Milorad Pupovac.

“Pupovac je primjereno reagirao. Vrijeme je i da službene vlasti u Srbiji priznaju stanje i počnu graditi dobrosusjedske odnose”, rekla je te dodala da je i Srbiji cilj ući u EU, a Hrvatska im pri tome može dati savjet.

“Ruka je pružena s hrvatske strane, svi ovi potezi pokazuju da se ide u dobrom smjeru, a građani Srbije će morati napraviti neke korake naprijed da se izgrade dobrosusjedski odnosi.”

U Kninu su se pojavili i branitelji iz redova HOS-a koji su uzvikivali sporni pozdrav “Za dom spremni”.

“Jednom zauvijek se treba obračunati s tim, to je uzvik koji je kompromitiran u doba NDH i tako se treba prema njemu odnositi. Vrijeme je da rat prepustimo prošlosti i okrenemo se budućnosti i tome da stvaramo bogatije društvo iz kojeg mladi neće bježati”, poručila je Puljak.

Foto: Mario Strmotić/hina

Facebook Comments