Milanović totalno zaratio sa ženama: Ponovno napao Daliju Orešković, BABE i pravobraniteljicu

Milanović totalno zaratio sa ženama: Ponovno napao Daliju Orešković, BABE i pravobraniteljicu

Predsjednik Zoran Milanović ponovno je žestoko kritizirao Daliju Orešković.  Govorio je i o pravobraniteljici za ravnopravnost spolova Višnji Ljubičić i udruzi B.a.B.e. kojima je poručio da promijene to ružno ime.

“Imate nekoliko oportunista koji su naprosto preoplašeni, koji moraju reagirati po nekakvom impsulsu, ja bih rekao čak po Pavlovljevom refleksu. Jer to je tako, to se od njih očekuje. Napali su i Obersnela koji je stvarno znao pretjerati, ali je na provokacije jedne šovinističke provokatorice u Rijeci koja je kasnije izbačena iz HDZ-a upravo zbog takvih stvar i koja se hvalila svojim štiklama, spustio na takav način i bio je odmah na meti svih”, kazao je predsjednik, pa nastavio:

“To je nepošteno. Dakle, ako ulaziš u ring, onda mi nemoj donositi nož sa sobom. Igraj pošteno i očekuj ili budi spreman ili spremna da ti se uzvrati na isti način. Sad ću vam nešto pročitati kad ste me to veći pitali da vidite o kakvom se tu rječniku radi”, kazao je predsjednik i potom pročitao rečenicu gdje Dalije Orešković o tadašnjoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović govori sljedeće:

“Koja je njena osnovna uloga? Brinuti o usklađenom  djelovanje državne vlasti? Ja ne znam je li to zbog umjetnih trepavica ili zbog toga što je podkapacitirana za funkciju koju obavlja, ali meni se čini da joj se nešto magli pogled na pravo stanje u državi” objasnila je Orešković.”

Nakon što je pročitao navedeni pasus, predsjednik je nastavio:

“Kad sam rekao narikača, a ne alapača i samodopadna, onda taj pridjev itekako ima svoju težinu. Nema muškaraca koji se profesionalno bave naricanjem, ali postoje guslari. Jedni i idrugi guslaju, ali guslari znaju biti toksični, pjevaju o povijesnim pobjedama i onda obično to završi u ratu”, rekao je Milanović.

“Kada nekome kažemo da je samodopadan i da je ustvar neiskren – jer nariakače su neiskrene, one to rade jer se to od njih očekuje – onda sam mislio baš na to i drago mi je da se javila Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova. Kako se ono zove?”, upitao je predsjednik novinare. Kada mu neki nisu znali reći ili se u tom trenutku nisu mogli sjetiti njenog imena, nastavio je predsjednik.

“Drago mi je da se javila pravobraniteljica. Postoje ljudi koji obnašaju pa dosta važne javne funkcije, a da vi, a i ja kao predsjednik džrave, u prvi mah se nisam mogao sjetiti imena. Zove se Višna Ljubičić. Znate od kada j na toj dužnosti? Izabrana je krajem 11. mjeseca 2011. godine, par tjedana nakon što sam ja postao premijer. Onda je osam godina radila svoj posao, toliko da stvarno ne znam kako se zove. U prosincu 2019. godine dobila je još osam godina mandata, o vašem trošku. Opet nekako po izborima. Njezin posao je da reagira u ovakvim situacijama, dobro. Ja joj kažem da nisam nikoga uvrijedio. Želiš da te se tretira kao Amazonku? Onda budi spremna na to.”

Onda je imao poruku za gospođe iz BABE-a. “Moja poruka gospođama iz BABE-a – mijenjajte ime i osobu koja već deset godina galami u vaše ime. Ne čini vam dobro”, kazao je predsjednik.